biszkopt czekoladowy w powolnej kuchence

biszkopt czekoladowy do powolnej kuchenki nie stanowi problemu-gotuje bez kłopotów. Szybkie i bezproblemowe przygotowanie ciasta z dostępnych produktów do powolnej kuchenki nie stanowi problemu. Wymieszaj, wlej ciasto do miski, włącz program i możesz rozproszyć się innymi obowiązkami domowymi. Powolna kuchenka zrobi wszystko sama. Pozostaje wyjąć i przygotować krem, każdy. I możesz po prostu posypać cukrem pudrem i ucztować na biszkopcie. Zgadzam się-wygodne.
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 6 g
tłuszcze 19 % 9 g
węglowodany 69 % 33 g
235 kcal
IG: 12 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki na biszkopt

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cukier, mleko, cynamon, kakao i masło wymieszać mikserem, można pracować trzepaczką.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj jajka i ponownie ubij mikserem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj mąkę i proszek do pieczenia, zmiksuj mikserem. Gotowe ciasto konsystencją powinno przypominać rzadką śmietanę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej ciasto do natłuszczonej miski wolnowaru.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ustawi program & quot; pieczenie & quot;, czas ustawi 1 godz. 15 min.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pozwól powolnej kuchence wykonać program, sprawdź biszkopt drewnianym patyczkiem. Wyjmij gotowy biszkopt czekoladowy i pozwól mu ostygnąć.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podczas chłodzenia biszkoptu przygotowujemy krem czekoladowy.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zmielić jajko, cukier i mąkę na gładką masę

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj kakao i ponownie zmiel.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj mleko, dokładnie wymieszaj i podgrzewaj na małym ogniu, aż pojawią się pierwsze bąbelki. Schłodzić śmietanę.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pokrój biszkopt na 2 ciasta

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Posmaruj kremem i połącz ciasto. Wyślij ciasto do namoczenia przez 4-6 godzin.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Udekoruj kolorowym proszkiem i pokrój na porcje.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy