skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki na biszkopt
Krok 2:
Cukier, mleko, cynamon, kakao i masło wymieszać mikserem, można pracować trzepaczką.
Krok 3:
Dodaj jajka i ponownie ubij mikserem.
Krok 4:
Dodaj mąkę i proszek do pieczenia, zmiksuj mikserem. Gotowe ciasto konsystencją powinno przypominać rzadką śmietanę.
Krok 5:
Wlej ciasto do natłuszczonej miski wolnowaru.
Krok 6:
Ustawi program & quot; pieczenie & quot;, czas ustawi 1 godz. 15 min.
Krok 7:
Pozwól powolnej kuchence wykonać program, sprawdź biszkopt drewnianym patyczkiem. Wyjmij gotowy biszkopt czekoladowy i pozwól mu ostygnąć.
Krok 8:
Podczas chłodzenia biszkoptu przygotowujemy krem czekoladowy.
Krok 9:
Zmielić jajko, cukier i mąkę na gładką masę
Krok 10:
Dodaj kakao i ponownie zmiel.
Krok 11:
Dodaj mleko, dokładnie wymieszaj i podgrzewaj na małym ogniu, aż pojawią się pierwsze bąbelki. Schłodzić śmietanę.
Krok 12:
Pokrój biszkopt na 2 ciasta
Krok 13:
Posmaruj kremem i połącz ciasto. Wyślij ciasto do namoczenia przez 4-6 godzin.
Krok 14:
Udekoruj kolorowym proszkiem i pokrój na porcje.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g