sernik Królewski w powolnej kuchence

pyszne ciasto kruche z nadzieniem twarogowym jest szybkie i łatwe! Multicooker znacznie uprościł życie nowoczesnych gospodyń domowych, może nie tylko pomóc szybko i łatwo przygotować zupę lub gorącą, ale także prawie samodzielnie upiec wszelkie wypieki. Na przykład ukochany przez wielu sernik Królewski i w żadnym wypadku go nie spali, co upraszcza proces jego przygotowania, pozostaje przygotować składniki i podstawę ciasta, reszta zostanie wykonana przez twojego asystenta.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 9 g
tłuszcze 29 % 18 g
węglowodany 56 % 35 g
333 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki na sernik Królewski. Pod względem składu i metody przygotowania to ciasto jest podobne do startego kruchego ciasta z nadzieniem twarogowym. Upiecz sernik Królewski w multicookerze, więc pozostaje przygotować podstawę ciasta, wybrać żądany program i możesz robić swoje, podczas gdy Multicooker piecze ciasto.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Masło (możesz wziąć margarynę, okaże się bardziej budżetowe, ale na maśle jest smaczniejsze i zdrowsze) pokrój nożem w małe kostki. Można go wcześniej wyjąć z lodówki, wtedy ciasto będzie łatwiejsze do ugniatania. Dodaj cukier do masła i zmiel je, aż będą gładkie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej przesianą mąkę i proszek do pieczenia do miski z masłem. Proszek do pieczenia można zastąpić pół łyżeczki sody gaszonej octem. Wymieszaj wszystko łyżką. Wygodniej jest to zrobić rękami, ponieważ potrzebujemy okruchów ciasta, więc zmielimy je rękami.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotowanie nadzienia twarogowego na sernik. W misce wkładamy twarożek, lepiej wziąć naturalny produkt wiejski, jest bardziej zdrowy i smaczny. Do twarogu dodaj cukier, szczyptę soli, wanilinę, wbij dwa duże jaja kurze.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Masę twarogową dokładnie zagnieść, lepiej użyć blendera, wtedy masa twarogowa okaże się bardziej delikatna i przewiewna. Jaja kurze powinny całkowicie się rozproszyć, cukier się rozpuści.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W wysmarowanej masłem misce multicookera rozprowadzamy dwie trzecie ciasta, tworząc małe boki ciasta. Rozłóż masę twarogową na wierzchu. Posyp resztę ciasta twarogiem. W razie potrzeby możesz zrobić kilka warstw ciasta i nadzienia twarogowego.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włącz program "Pieczenie" na 1 godzinę, Zamknij powolną kuchenkę i idź robić swoje. Po sygnale dźwiękowym wyjmujemy miskę multicookera z sernikiem i ostrożnie wyjmujemy go na talerz. Pozwól mu trochę ostygnąć, aby się nie rozpadł i podawaj do stołu, do herbaty lub kawy. Szybki, prosty i smaczny. Miłego picia herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy