skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki na sernik Królewski. Pod względem składu i metody przygotowania to ciasto jest podobne do startego kruchego ciasta z nadzieniem twarogowym. Upiecz sernik Królewski w multicookerze, więc pozostaje przygotować podstawę ciasta, wybrać żądany program i możesz robić swoje, podczas gdy Multicooker piecze ciasto.
Krok 2:
Masło (możesz wziąć margarynę, okaże się bardziej budżetowe, ale na maśle jest smaczniejsze i zdrowsze) pokrój nożem w małe kostki. Można go wcześniej wyjąć z lodówki, wtedy ciasto będzie łatwiejsze do ugniatania. Dodaj cukier do masła i zmiel je, aż będą gładkie.
Krok 3:
Wlej przesianą mąkę i proszek do pieczenia do miski z masłem. Proszek do pieczenia można zastąpić pół łyżeczki sody gaszonej octem. Wymieszaj wszystko łyżką. Wygodniej jest to zrobić rękami, ponieważ potrzebujemy okruchów ciasta, więc zmielimy je rękami.
Krok 4:
Przygotowanie nadzienia twarogowego na sernik. W misce wkładamy twarożek, lepiej wziąć naturalny produkt wiejski, jest bardziej zdrowy i smaczny. Do twarogu dodaj cukier, szczyptę soli, wanilinę, wbij dwa duże jaja kurze.
Krok 5:
Masę twarogową dokładnie zagnieść, lepiej użyć blendera, wtedy masa twarogowa okaże się bardziej delikatna i przewiewna. Jaja kurze powinny całkowicie się rozproszyć, cukier się rozpuści.
Krok 6:
W wysmarowanej masłem misce multicookera rozprowadzamy dwie trzecie ciasta, tworząc małe boki ciasta. Rozłóż masę twarogową na wierzchu. Posyp resztę ciasta twarogiem. W razie potrzeby możesz zrobić kilka warstw ciasta i nadzienia twarogowego.
Krok 7:
Włącz program "Pieczenie" na 1 godzinę, Zamknij powolną kuchenkę i idź robić swoje. Po sygnale dźwiękowym wyjmujemy miskę multicookera z sernikiem i ostrożnie wyjmujemy go na talerz. Pozwól mu trochę ostygnąć, aby się nie rozpadł i podawaj do stołu, do herbaty lub kawy. Szybki, prosty i smaczny. Miłego picia herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g