skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Obierz ziemniaki.
Krok 2:
Wlej olej roślinny do miski multicookera i włącz tryb "smażenie". W międzyczasie przygotujemy skrzydła. Umyj i osusz ręcznikami papierowymi.
Krok 3:
Gdy Multicooker zasygnalizuje, że jest gotowy))) włóż skrzydła do miski i smaż przez 7 minut z każdej strony.
Krok 4:
Pokrój cebulę na duże kawałki.
Krok 5:
Dodaj do naszych skrzydeł i smaż przez kolejne 5 minut.
Krok 6:
Do smaku pieprz-sól, przyprawy)
Krok 7:
Ziemniaki, jeśli są bardzo duże, kroimy je na 2 lub 4 części, jeśli są małe, lepiej w całości.
Krok 8:
Układamy ziemniaki na skrzydłach, trochę soli i pieprzu, przyprawiamy, zamykamy pokrywkę multicookera i ustawiamy tryb & quot; pieczenie" na 40 minut. Lepiej sprawdzić gotowość za 30 minut, może ten czas wystarczy.
Krok 9:
5 minut przed gotowaniem możesz delikatnie wymieszać zawartość multicookera) aromat jest po prostu niesamowity)))
Krok 10:
Rozłóż skrzydełka z ziemniakami na talerzu i poczęstuj się)
Krok 11:
Jeść na gorąco - bardzo smaczne ze świeżymi warzywami))) Ziemniaki są miękkie i pachnące, skrzydła po prostu rozpływają się w ustach)))
Krok 12:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Skrzydełka z kurczaka - 186 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g