skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Najpierw przygotuj sos beszamelowy. Aby to zrobić, rozpuść masło w grubościennej misce
Krok 3:
Dodaj mąkę, mieszaj przez 1 minutę
Krok 4:
Następnie zdejmij z ognia i wlej mleko małymi porcjami, ciągle mieszając
Krok 5:
Podpalamy i doprowadzamy do wrzenia
Krok 6:
Solim
Krok 7:
Dodaj szczyptę gałki muszkatołowej, w sosie beszamelowym jest niezbędnym składnikiem. Gotuj przez 5 minut
Krok 8:
W tym czasie trzy sery na grubej tarce
Krok 9:
Dodaj go do sosu beszamelowego i wyłącz, nasz sos jest gotowy!
Krok 10:
Teraz pokrój cebulę w kostkę
Krok 11:
Smażyć na patelni na oleju roślinnym do miękkości
Krok 12:
Marchewki kroimy w kostkę
Krok 13:
Rozłóż go na cebuli
Krok 14:
Paprykę kroimy w kostkę
Krok 15:
Rozłóż na patelni do warzyw i smaż przez kolejne 3-5 minut, mieszając
Krok 16:
Następnie włóż mięso mielone na patelnię, mam wołowinę, ale każdy zrobi, dobrze wymieszaj, rozbijając grudki mięsa mielonego, smaż przez 5-7 minut, aż mięso mielone będzie gotowe
Krok 17:
Podczas smażenia mięsa mielonego drobno posiekaj czosnek
Krok 18:
Solim
Krok 19:
Perchim
Krok 20:
Dodaj posiekany czosnek
Krok 21:
Wlej sok pomidorowy lub koncentrat pomidorowy
Krok 22:
Dusić na dużym ogniu przez około 5 minut, aby nadmiar płynu odparował
Krok 23:
Teraz nasza lasagne pozostaje tylko & quot; zebrać & quot;
Krok 24:
Dno miski multicookera wyłożone pergaminem do pieczenia
Krok 25:
Wkładamy trochę sosu & quot; beszamel"
Krok 26:
Kładziemy liść lasagne na środku, odłamujemy drugi liść w kształcie miski. Informacje, czy arkusze muszą być wstępnie ugotowane, czy nie, szukamy na opakowaniu, moje arkusze nie muszą być ugotowane
Krok 27:
Na arkuszach lasagne rozłóż smażone mięso mielone z warzywami i dobrze wyrównaj
Krok 28:
Ponownie połóż trochę sosu beszamelowego na wierzchu
Krok 29:
Następnie naprzemiennie warstwy w tej samej kolejności, aż skończy się jeden ze składników - miałem to mięso mielone
Krok 30:
Najwyższa warstwa, jaką mamy, powinna wyglądać następująco: arkusze lasagne posmarowane sosem beszamelowym
Krok 31:
Ustawiamy tryb & quot; pieczenie" na 55 minut. Ale to jest na mojej powolnej kuchence, wszystkie wolnowary są różne, a ich tryby są różne. Więc czas lepiej umieścić mniej i sprawdzić.
Krok 32:
Po określonym czasie lasagne jest gotowa! Wyjmujemy go z dostawą do gotowania na parze, kroimy i cieszymy się!
Krok 33:
Okazało się bardzo smaczne, nie gorsze niż w piekarniku! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Arkusze lasagne - 337 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g