lasagne w powolnej kuchence z mięsem mielonym

pyszna lasagne jest również łatwa do zrobienia w ulubionej powolnej kuchence! Patrz! Przez długi czas nie gotowałem czegoś w powolnej kuchence... Musiałem to pilnie naprawić - a dziś postanowiłem spróbować ugotować moją ulubioną lasagne z moim asystentem! Co z tego wynikło, powiem dalej...
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 7 g
tłuszcze 46 % 16 g
węglowodany 34 % 12 g
222 kcal
IG: 23 / 62 / 15

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw przygotuj sos beszamelowy. Aby to zrobić, rozpuść masło w grubościennej misce

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj mąkę, mieszaj przez 1 minutę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie zdejmij z ognia i wlej mleko małymi porcjami, ciągle mieszając

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podpalamy i doprowadzamy do wrzenia

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Solim

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj szczyptę gałki muszkatołowej, w sosie beszamelowym jest niezbędnym składnikiem. Gotuj przez 5 minut

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W tym czasie trzy sery na grubej tarce

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj go do sosu beszamelowego i wyłącz, nasz sos jest gotowy!

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Teraz pokrój cebulę w kostkę

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smażyć na patelni na oleju roślinnym do miękkości

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Marchewki kroimy w kostkę

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż go na cebuli

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Paprykę kroimy w kostkę

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Rozłóż na patelni do warzyw i smaż przez kolejne 3-5 minut, mieszając

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Następnie włóż mięso mielone na patelnię, mam wołowinę, ale każdy zrobi, dobrze wymieszaj, rozbijając grudki mięsa mielonego, smaż przez 5-7 minut, aż mięso mielone będzie gotowe

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Podczas smażenia mięsa mielonego drobno posiekaj czosnek

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Solim

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Perchim

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Dodaj posiekany czosnek

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Wlej sok pomidorowy lub koncentrat pomidorowy

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Dusić na dużym ogniu przez około 5 minut, aby nadmiar płynu odparował

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Teraz nasza lasagne pozostaje tylko & quot; zebrać & quot;

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Dno miski multicookera wyłożone pergaminem do pieczenia

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Wkładamy trochę sosu & quot; beszamel"

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Kładziemy liść lasagne na środku, odłamujemy drugi liść w kształcie miski. Informacje, czy arkusze muszą być wstępnie ugotowane, czy nie, szukamy na opakowaniu, moje arkusze nie muszą być ugotowane

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Na arkuszach lasagne rozłóż smażone mięso mielone z warzywami i dobrze wyrównaj

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Ponownie połóż trochę sosu beszamelowego na wierzchu

  29. Krok 29:

    Krok 29.

    Następnie naprzemiennie warstwy w tej samej kolejności, aż skończy się jeden ze składników - miałem to mięso mielone

  30. Krok 30:

    Krok 30.

    Najwyższa warstwa, jaką mamy, powinna wyglądać następująco: arkusze lasagne posmarowane sosem beszamelowym

  31. Krok 31:

    Krok 31.

    Ustawiamy tryb & quot; pieczenie" na 55 minut. Ale to jest na mojej powolnej kuchence, wszystkie wolnowary są różne, a ich tryby są różne. Więc czas lepiej umieścić mniej i sprawdzić.

  32. Krok 32:

    Krok 32.

    Po określonym czasie lasagne jest gotowa! Wyjmujemy go z dostawą do gotowania na parze, kroimy i cieszymy się!

  33. Krok 33:

    Krok 33.

    Okazało się bardzo smaczne, nie gorsze niż w piekarniku! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Arkusze lasagne - 337   kcal/100g
  • Sok pomidorowy - 21   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy