skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Nasze składniki. Obierz dynię i pokrój na małe kawałki.
Krok 2:
Włóż dynię do miski multicookera, wlej trochę wody, aby woda była ledwo widoczna między kawałkami. Zamknij pokrywę multicookera, włącz tryb "duszenie" przez 30 minut, aby dynia stała się miękka.
Krok 3:
Po 30 minutach dynia musi zostać posiekana. Możesz zmiażdżyć, możesz zmielić przez sito-kto lubi jaki sposób. Wybierz także stopień zmielenia dyni - kto lubi czuć kawałki dyni, ktoś może lubić, aby była puree. Siekam bardzo, bardzo drobno.
Krok 4:
Okazuje się, że taka konsystencja.
Krok 5:
Potem mój ryż. Bardzo dobrze musi być spłukany, zmieniamy wodę 5-10 razy, aby ostatnia woda była już czysta. Im lepiej umyty ryż, tym smaczniejszy będzie w owsiance. Dodaj umyty ryż do dyni.
Krok 6:
Następnie do smaku sól, dodaj cukier. Jeśli chcesz - dodaj kawałek masła, jeśli ktoś nie lubi - możesz umieścić go w porcjach na talerzu. Wlej mleko i wodę (wlej trochę wody do dyni, resztę wlej do owsianki). Dodaj wodę do mleka, aby owsianka nie uciekła. To taka sztuczka))
Krok 7:
Wszystko wymieszano, zamknęliśmy pokrywę multicookera i włączyliśmy tryb "owsianka" na 1 godzinę.
Krok 8:
Po godzinie owsianka jest gotowa. Radzę zostawić go w powolnej kuchence w trybie "podgrzewania" przez co najmniej 15 minut, będzie jeszcze lepiej parzony i będzie miał doskonały smak!
Krok 9:
Wlewamy talerze i wzywamy wszystkich do jedzenia. Smacznego!
w razie potrzeby do owsianki można dodać miód, cynamon, kto co kocha.
ten przepis jest dostosowany do powolnej kuchenki o mocy 900 W i pojemności miski 5 litrów. Hostessy, jeśli to konieczne, dostosuj się do swoich asystentów.
miłego gotowania i miłego dnia dla wszystkich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal / 100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g