chleb pita w powolnej kuchence
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zrobić chleb pita, weź: mąkę, wodę, suche drożdże.
Krok 2:
Mąkę przesiać przez sito, dodać suche drożdże, szczyptę soli. Dobrze wymieszaj suchą mieszaninę. Dodaj ciepłą wodę. Dokładnie wymieszaj. Mąkę i wodę można regulować. Ciasto powinno sięgać za ręce. Przykryj ciasto i umieść w ciepłym miejscu na 1 godzinę
Krok 3:
Po godzinie wymieszaj ciasto łyżką.
Krok 4:
Nasmaruj miskę multicookera olejem (najlepiej kremowym, ale możesz także roślinnym). Zamknij pokrywę multicookera i ustaw tryb "podgrzewania" na kilka minut. Wyłącz Multicooker i pozostaw ciasto do wyrośnięcia na kolejne 30-40 minut. Ustaw tryb w multicookerze & quot; pieczenie" i ustaw na 50 minut.
Krok 5:
Po 30 minutach Odwróć chleb pita.
Krok 6:
Taki jest, to piękny chleb pita!
Krok 7:
I od razu do buzi :)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g