zupa z mięsem w powolnej kuchence

pyszna zupa z kawałkami prażonego mięsa. Bardzo podobała mi się zupa, technologia gotowania i smak.
glavbyxAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
26 kcal
IG: 60 / 40 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty, których będziemy potrzebować.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj marchewki, drobno posiekaj cebulę, pokrój mięso na małe kawałki, włóż do miski multicookera i usmaż w trybie "smażenia".

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ziemniaki obrać w kostkę, grykę opłukać, włożyć do smażenia w multicookerze.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej wodę, sól, dodaj liść laurowy. Włącz tryb & quot; gaszenie" na 1,5 godziny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj warzywa do talerza do smaku. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kasza gryczana (całe ziarno) - 335   kcal/100g
  • Ciemna mąka gryczana - 333   kcal/100g
  • Jasna mąka gryczana - 347   kcal/100g
  • Kasza gryczana gotowana - 163   kcal/100g
  • Gryka - 313   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy