ciasto na mleku w powolnej kuchence
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Ubij jajko z cukrem
Krok 3:
Dodaj masło, mleko i mąkę z proszkiem do pieczenia
Krok 4:
Ubij wszystko mikserem. Otrzymamy ciasto o konsystencji śmietany
Krok 5:
Posmaruj miskę masłem i wlej ciasto
Krok 6:
Ustaw program Pieczenie i ustaw czas na 1 godzinę 20 minut. Pozwól powolnej kuchence wykonać program
Krok 7:
Wytrząśnij gotowe ciasto z miski.
Krok 8:
Niech ciasto ostygnie, posyp cukrem pudrem i możesz pokroić na kawałki i ucztować na tym cudownie delikatnym wypieku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g