język wieprzowy w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Umyj i obierz warzywa.
Krok 3:
Języki włożyć do szybkowaru, wlać 2,5 l wody, ułożyć warzywa, liście laurowe i przyprawy.
Krok 4:
Gotuj przez około 1,5 godziny.
Krok 5:
Wyjmij Języki z bulionu.
Krok 6:
Zanurz w zimnej wodzie i zdejmij skórę. Pokrój języki w cienkie plasterki.
zrobiłem połowę porcji.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Język wieprzowy - 165 kcal/100g
- Korzeń selera - 32 kcal/100g