język wieprzowy w powolnej kuchence

w powolnej kuchence język ugotuje się szybko i bez problemów. Wcześniej, jeśli potrzebowałem czegoś szybko ugotować, na przykład mięsa na bulion lub galaretkę, wyjąłem mój ulubiony szybkowar i ugotowałem w nim. Jednak ostatnio Szybkowar kazał żyć długo (pokrętło zaczęło się przewijać, a pokrywa luźno przylegała do krawędzi) i do moich celów zacząłem używać multicookera. Z czasem wszystko gotuje się również szybko i okazuje się również smaczne.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 13 g
tłuszcze 35 % 8 g
węglowodany 9 % 2 g
136 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj i obierz warzywa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Języki włożyć do szybkowaru, wlać 2,5 l wody, ułożyć warzywa, liście laurowe i przyprawy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotuj przez około 1,5 godziny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wyjmij Języki z bulionu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zanurz w zimnej wodzie i zdejmij skórę. Pokrój języki w cienkie plasterki.

zrobiłem połowę porcji.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Język wieprzowy - 165   kcal/100g
  • Korzeń selera - 32   kcal/100g

Podobne przepisy