makaron z kurczakiem w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej olej słonecznikowy na dno multicookera i podgrzej w trybie smażenia.
2. Pokrój kurczaka na małe kawałki (natrzyj przyprawami i solą), cebulę - ćwiartki-krążki, marchewki - paski. Smaż warzywa z kurczakiem przez 15 minut w trybie smażenia.
3. Dodaj makaron do kurczaka, zalej wodą i wymieszaj. Dodaj sól i chmiel suneli.
4. Gotuj makaron z kurczakiem w trybie makaron, aż płyn zostanie całkowicie wchłonięty. Czasami mieszaj. Dopraw do smaku.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal / 100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g