filet z mintaja w powolnej kuchence

w 15 minut ugotujesz pyszny i zdrowy obiad? Łatwe! Ten przepis, który nie jest trudny do przygotowania, jest odpowiedni dla zapracowanych ludzi, a także dla tych, którzy dbają o swoje zdrowie. Niska zawartość kalorii, korzyści zdrowotne i naturalny smak to cechy charakterystyczne tego dania.
UnicornSteakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 73 % 11 g
tłuszcze 13 % 2 g
węglowodany 13 % 2 g
72 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Obierz średniej wielkości cebulę i pokrój w półpierścienie. Zdarza się, że spotyka się cebulę, której łuski są bardzo słabo obrane. Następnie przed gotowaniem przez kilka minut należy go zalać ciepłą wodą. Dzięki temu żarówka będzie znacznie łatwiejsza do czyszczenia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej trochę oleju słonecznikowego do miski wolnowaru. Przenieś cebulę. Umyj i obierz marchewki. Zetrzyj marchewki na grubej tarce. Miałem odpowiednią ilość wcześniej startej marchewki w zamrażarce. Musiałem więc po prostu przenieść go do powolnej kuchenki. Nawiasem mówiąc, porcjowane zamrażanie startej marchewki to świetny pomysł na hack życia. Oszczędza się dużo czasu i nikt nie zauważy różnicy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj duży pomidor, usuń łodygę i posiekaj na półpierścienie. Na poduszce z marchwi i cebuli ułóż rozmrożone kawałki fileta z mintaja. I rozłóż plasterki pomidora na wierzchu ryby.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej wodę do miski wolnowaru. W zależności od konkretnego modelu multicookera, a także programu, z którym będziesz gotować, producenci zalecają dodawanie różnych ilości wody. Dodałam pięćdziesiąt mililitrów.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    I na koniec konieczne jest wzbogacenie smaku przyszłego dania przyprawami i solą do smaku. Dodałem Moje ulubione zioła prowansalskie, a po francusku Herbes De Provence. Gotowałem rybę przez dziesięć minut z programem "na parze" pod wysokim ciśnieniem.

to, za co czule kocham powolną kuchenkę, to fakt, że możesz wrzucić do niej wszystkie produkty z listy i zapomnieć. A ona, jak magiczny garnek, sama wszystko ugotuje. Tylko Zaakceptuj wynik.
tak jest tutaj: wystarczy pokroić warzywa (i absolutnie dowolne), włożyć je z rybą do powolnej kuchenki i doprawić ulubionymi przyprawami.
to danie wymagało ode mnie, od siły, pięciu minut aktywnego czasu gotowania. W dzisiejszym świecie, z szalonym rytmem życia, takie przepisy są po prostu koniecznością.
a wynik, jak zawsze, jest na miejscu. I spodoba się takiej rybie absolutnie wszystkim-od małych do dużych.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Mintaj gotowany - 79   kcal/100g
  • Mintaj świeży - 72   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy