placki rybne w powolnej kuchence

bardzo delikatne i soczyste placki rybne. Nie da się oderwać! Pomysł na przygotowanie takich kotletów czerpałem z amerykańskiego programu kulinarnego & quot; gotowanie idealne & quot;. Ogólnie program jest interesujący, po każdym wydaniu biorę na uwagę 2-3 Dania. I wreszcie przyszła kolej na placki rybne. Ten różni się od zwykłego przepisu tym, że zawiera tłuczone ziemniaki. Później widziałem, jak Gordon Ramsay i Jamie Oliver używali tej techniki. Jak tu przejść?)
znlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 10 g
tłuszcze 23 % 6 g
węglowodany 38 % 10 g
127 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić ciastka rybne w powolnej kuchence? Przygotuj składniki. Możesz wziąć absolutnie każdą rybę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jeśli ryba jest zamrożona, rozmrozić. Opłucz, oczyść, usuń skórę, kości.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przełóż tłuczone ziemniaki, filety rybne, cebulę, czosnek przez maszynę do mięsa. Mięso mielone okaże się bardzo lekkie, przewiewne.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj jajko do mielonego mięsa, wymieszaj widelcem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dopraw do smaku. Bazylia i rozmaryn (w małych ilościach) również dobrze nadają się do ryb. Dokładnie wymieszaj, aby równomiernie rozprowadzić przyprawy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj posiekane warzywa.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ponownie wymieszaj i odstaw na 10 minut. W międzyczasie włącz Multicooker w tryb smażenia lub pieczenia i wlej olej w ilości 0,5 łyżki.L na 1 kotlet.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Mięso mielone podzielić na 8 części, uformować 8 kotletów, obtoczyć w bułce tartej i włożyć do miski wolnowaru.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gdy kotlety zrumienią się z jednej strony, odwróć i zamknij pokrywkę. Placki rybne gotują się bardzo szybko, ale smażyłem je w sumie około 15 minut z obu stron, ponieważ chciałem uzyskać złotą skórkę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Okazało się, że najdelikatniejsze, pachnące kotlety. Wszyscy poprosili o suplementy. Smacznego.

w razie potrzeby takie kotlety można gotować na parze, jestem pewien, że okaże się nie mniej smaczne.

jako dodatek nadają się ziemniaki, gryka, ryż, bulgur, sałatki ze świeżych warzyw.

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki. 

jak prawidłowo pokroić całą rybę na filety? Usuń ogon, głowę i płetwy. Wzdłuż grzbietu przetnij tuszę do kręgosłupa. Odwróć na beczkę. Ostrym nożem odetnij mięso z kości grzbietowej. Odwróć tuszę i odetnij filet z drugiej strony. Oczyść wnętrze, usuwając czarny film, ponieważ jest gorzki i zepsuje smak. Spłucz i dobrze wysusz.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dorsz wędzony na gorąco - 115   kcal/100g
  • Dorsz smażony - 111   kcal/100g
  • Dorsz pieczony - 90   kcal/100g
  • Dorsz wędzony - 94   kcal/100g
  • Dorsz gotowany - 78   kcal/100g
  • Dorsz z grilla - 172   kcal/100g
  • Dorsz świeży - 78   kcal/100g
  • Dorsz solony - 98   kcal/100g
  • Dorsz duszony - 101   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy