udka z kurczaka w powolnej kuchence z ziemniakami

pyszny szybki i zdrowy obiad pomoże przygotować powolną kuchenkę! Dziś Kolacja znowu pomaga mi mój ukochany asystent) Kolacja objadanie się i wcale nie jestem zmęczony, co oznacza, że wszyscy byli zadowoleni!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 11 g
tłuszcze 29 % 8 g
węglowodany 32 % 9 g
154 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Udka z kurczaka myjemy, suszymy i solimy

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Perchim

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj dowolne przyprawy do smaku, bardzo podoba mi się sposób, w jaki suszony czosnek i papryka łączą się z kurczakiem

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze wymieszaj i odłóż na chwilę na bok

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój ziemniaki na duże plastry

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej 1 stół na dno multicookera. l. olej roślinny

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż biodra skórą do dołu

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Kładziemy talerze czosnku na udach. Ktoś powie " Po co i suszony czosnek i świeży?". Cóż, po pierwsze-czosnek w dowolnej formie dobrze komponuje się z kurczakiem i ziemniakami, a po drugie - świeży czosnek spali się podczas smażenia, ale suszony czosnek nie. Dlatego w przypadku kurczaka w tym przypadku wziąłem suszony czosnek, a świeży jest bardziej na ziemniaki)

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Połóż ziemniaki na wierzchu

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Solim

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Perchim

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Ustawiamy tryb & quot; pieczenie" na 50 minut

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    15 minut przed gotowaniem Otwórz pokrywę multicookera

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Ostrożnie odwróć biodra, bojąc się zostawić ziemniaki na wierzchu. Szczerze mówiąc, zrobiłem wszystko zgodnie z przepisem, ale wydawało mi się, że ten etap jest zbędny, ponieważ ziemniaki na tym etapie są prawie gotowe i łatwo się psują. Jeśli nie mieszasz, okaże się bardziej estetyczny. Osobiście zrobię to następnym razem, a ty sam decydujesz)

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    To wszystko - nasz obiad jest gotowy!

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Smacznego!

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 185   kcal/100g

Podobne przepisy