skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić dolmę w powolnej kuchence? Składnik. Doprowadź śmietanę do temperatury pokojowej.
Krok 2:
Zalej liście winogron wrzącą wodą przez 10 minut. Następnie wrzuć do durszlaka, pozwól wodzie spłynąć.
Krok 3:
Gotuj ryż do połowy ugotowany. Wymieszaj z mielonym mięsem, solą i pieprzem do smaku. Formuj mięsne & quot; kiełbaski"
Krok 4:
Odetnij ogonek przy liściu winogron, umieść & quot; kiełbasę & quot; u podstawy liścia.
Krok 5:
Przykryj & quot; kiełbasę & quot;, zginając górne krawędzie arkusza, a następnie przykryj bokami.
Krok 6:
Następnie zwiń jak gołąbki
Krok 7:
Połóż śmietanę na dnie multicookera, a na nim dolmę szwem w dół.
Krok 8:
Napełnij dolmą wodą. Gotuj w trybie "Duszenia" przez około 60 minut.
Krok 9:
Połóż na talerzu do serwowania. Smacznego!!!
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
ważne! Aby dania z ryżem były niezmiennie smaczne, przeczytaj artykuł o zawiłościach wyboru ryżu i sekretach jego przygotowania .
sekrety, życiowe hacki i wszystkie najbardziej przydatne wskazówki przeczytaj w artykule: "śmietana i śmietana w sosie śmietanowym: co zrobić, aby się nie zsiadło?"
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Liście winogron - 0 kcal/100g