zupa grochowa puree w powolnej kuchence

Ta zupa ma bardzo delikatny, kremowy smak. Oblizujesz palce!
OlyalyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 4 g
tłuszcze 25 % 4 g
węglowodany 50 % 8 g
94 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Bardzo niewiele produktów jest potrzebnych do tej cudownej zupy

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze spłucz groszek i moczyć przez 2-3 godziny. Następnie groszek ponownie opłukać, przełożyć do rondla i zalać zimną wodą, doprowadzić do wrzenia (program & quot; pieczenie & quot;). Spuścić wodę i ponownie zalać zimną wodą, tak aby woda ukrywała groszek na 2 centymetry. Gotuj w programie & quot; kasza gryczana & quot; przez 30 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Marchewki z kurkumą smażyć na oleju roślinnym. Następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż zmięknie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj marchewki do groszku. Sól, pieprz. Gotuj jeszcze kilka minut w tym samym programie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wyjmij miskę multicookera, ostudź zupę przez 5 minut. Wlej śmietanę cienkim strumieniem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zmiel wszystko za pomocą blendera zanurzeniowego.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj warzywa, starty ser. Nasza zupa jest gotowa! Smacznego!

czas gotowania jest wskazany bez czasu namaczania groszku

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340   kcal/100g
  • Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348   kcal/100g
  • Rozdrobniony groszek gotowany - 115   kcal/100g
  • Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony nie gotowany - 343   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony gotowany - 76   kcal/100g
  • Suszony groszek - 322   kcal/100g
  • Groszek - 298   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy