Zupa grochowa z wędzonym mięsem w powolnej kuchence

Ta zupa ma pyszny wędzony smak! Jako dziecko była to moja ulubiona zupa
OlyalyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 5 g
tłuszcze 42 % 14 g
węglowodany 42 % 14 g
200 kcal
IG: 79 / 21 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Weź niezbędne składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ziemniaki kroimy w kostkę, groszek myjemy. Wkładamy do miski multicookera, napełniamy wodą (mam około 1,7 litra). Ustawiamy tryb & quot; pieczenie" na 60 min.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Żeberka są cięte. Dodaj do ziemniaków i groszku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na patelni usmaż cebulę, a następnie dodaj marchewkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj marchewkę i cebulę do zupy po 30 minutach. od początku gotowania. Sól do smaku (mam 2 łyżeczki.bez zjeżdżalni), zamknij pokrywkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po kolejnych 30 minutach zupa grochowa z wędzonym mięsem jest gotowa!

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smacznego!

nie dodaję żadnych przypraw do tej zupy, ponieważ zupa jest bardzo aromatyczna.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Groszek żółty - 303   kcal/100g
  • Wędzone żeberka wieprzowe - 514   kcal/100g

Podobne przepisy