zupa grochowa z wędzonym mięsem w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź niezbędne składniki.
Krok 2:
Ziemniaki kroimy w kostkę, groszek myjemy. Wkładamy do miski multicookera, napełniamy wodą (mam około 1,7 litra). Ustawiamy tryb & quot; pieczenie" na 60 min.
Krok 3:
Żeberka są cięte. Dodaj do ziemniaków i groszku.
Krok 4:
Na patelni usmaż cebulę, a następnie dodaj marchewkę.
Krok 5:
Dodaj marchewkę i cebulę do zupy po 30 minutach. od początku gotowania. Sól do smaku (mam 2 łyżeczki.bez zjeżdżalni), zamknij pokrywkę.
Krok 6:
Po kolejnych 30 minutach zupa grochowa z wędzonym mięsem jest gotowa!
Krok 7:
Smacznego!
nie dodaję żadnych przypraw do tej zupy, ponieważ zupa jest bardzo aromatyczna.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Groszek żółty - 303 kcal/100g
- Wędzone żeberka wieprzowe - 514 kcal/100g