budyń twarogowy w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Składniki do gotowania.
Krok 2:

Zetrzyj twaróg, oddziel żółtka od białek, wyślij białka do lodówki. Do twarogu dodaj żółtka, skrobię, śmietanę i cukier waniliowy.
Krok 3:

Ubij masę twarogową mikserem na średniej prędkości.
Krok 4:

Ubij białka w puszystą pianę.
Krok 5:

Kontynuuj ubijanie białek, stopniowo dodając cukier, aż piana będzie błyszcząca.
Krok 6:

Białka ubite cukrem wprowadzić do masy twarogowej.
Krok 7:

Posmaruj miskę multicookera masłem i ułóż zwiewne ciasto twarogowe.
Krok 8:

Piec budyń twarogowy w trybie "Pieczenia" przez 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po sygnale odstaw budyń z zamkniętą pokrywką, aż ostygnie.
Krok 9:

Rozłóż budyń na półmisku.
Krok 10:

Podawaj na herbatę lub kawę na śniadanie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g


