julienne w powolnej kuchence z kurczakiem i grzybami

niesamowicie pyszna julienne jest również łatwa do zrobienia w powolnej kuchence! Uwielbiam julienne i wszystko, co z nim związane... Połączenie grzybów, kurczaka i sera zawsze podnieca wygraną! Dzisiaj ugotowałem go w powolnej kuchence. Cóż-okazało się bardzo smaczne!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 11 g
tłuszcze 32 % 7 g
węglowodany 18 % 4 g
122 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż kawałek masła do miski multicookera

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ustawiamy program & quot; pieczenie" na 55 minut i pozostawiamy do rozgrzania

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W międzyczasie kroimy filet z kurczaka, tym razem pokroiłam go w kostkę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wyślij pokrojony filet do multicookera, który do tego czasu już się rozgrzał, pozostaw do smażenia na 15 minut, w tym czasie trzeba będzie wymieszać 1 raz

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W międzyczasie drobno posiekaj cebulę i pokrój grzyby w cienkie plasterki. Mam boczniaki, więc mam je pokrojone i ugotowane wcześniej, nie trzeba gotować grzybów ze sklepu

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gdy filet jest lekko usmażony, włóż cebulę z grzybami do miski i smaż przez kolejne 20 minut

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po 10 minutach mieszamy i widzę, że nie mam już płynu, więc dodaję trochę wody. Jeśli wziąłeś świeże grzyby, najprawdopodobniej będziesz miał za dużo płynu-w takim przypadku możesz otworzyć pokrywkę multicookera na 5-10 minut

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po określonym czasie dodaj mąkę

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie musztarda

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Trochę Solim

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wlej mleko lub śmietanę, dobrze wymieszaj i pozostaw do zakończenia programu

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    A do jej zakończenia zostało mi 12 minut

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Trzy sery

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Po zakończeniu programu & quot; pieczenie & quot; posyp julienne startym serem i odstaw na program & quot;Podgrzewanie" przez kolejne 5 minut, aby ser się stopił

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Cóż, to wszystko-nasz Julien w powolnej kuchence jest gotowy!

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Boczniaki marynowane - 23   kcal/100g
  • Boczniaki świeże - 38   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g

Podobne przepisy