biszkopt na kefirze w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. W naczyniu do ciasta rozbij jajka. Dodaj cukier i kefir, olej roślinny.
2. Dodaj tam szklankę mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia i wszystko dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie.
3. Partiami dodaj pozostałą mąkę i dobrze zagniataj ciasto, aż będzie gładkie.
4. Posiekaj orzechy (jeśli to konieczne, opiekaj je trochę) i dodaj do ciasta. Mieszaj, aż będzie gładka.
5. Posmaruj miskę wolnowaru cienką warstwą masła. Włóż ciasto do miski, zamknij pokrywkę multicookera i ustaw tryb pieczenia. średnio taki biszkopt przygotowuje się przez 1-1,5 godziny, w zależności od modelu multicookera. Sprawdź gotowość wykałaczką na środku biszkoptu.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g