jabłka pieczone pod kruszonką
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
W przypadku kruszonki wymieszaj cukier i mąkę.
włóż masło, ugniataj ciasto rękami, otrzymasz okruchy.
pokrój jabłka na małe kostki, wlej sok z cytryny, wszystko wymieszaj.
dodaj cynamon, ponownie wymieszaj.
ułóż jabłka na dnie małych (lub jednej dużej) kokilek.
na wierzchu jabłek jest kruszonka.
Usuń Formy do 180 gr. piekarnik, piec na złoty kolor (około 25-30 minut).
gotowe jabłka pieczone pod kruszonką posyp płatkami migdałów, startą czekoladą lub mielonymi orzechami.
lepiej podawać na ciepło lub na zimno.
włóż masło, ugniataj ciasto rękami, otrzymasz okruchy.
pokrój jabłka na małe kostki, wlej sok z cytryny, wszystko wymieszaj.
dodaj cynamon, ponownie wymieszaj.
ułóż jabłka na dnie małych (lub jednej dużej) kokilek.
na wierzchu jabłek jest kruszonka.
Usuń Formy do 180 gr. piekarnik, piec na złoty kolor (około 25-30 minut).
gotowe jabłka pieczone pod kruszonką posyp płatkami migdałów, startą czekoladą lub mielonymi orzechami.
lepiej podawać na ciepło lub na zimno.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g