skład / składniki
gotowanie krok po kroku
puste miejsca na orzechy.
1. Wlej mąkę do głębokiej miski, dodaj masło pokrojone na kawałki, zmiel na okruchy.
2. Dodaj cukier i wymieszaj żółtka. Zastąp elastyczne, miękkie, nie przyklejające się do dłoni ciasto. Uformuj piłkę. Zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na godzinę.
3. Wyjmij ciasto i podziel je na dwie części. Rozwałkuj pierwszą część o grubości nie większej niż 0,4-0,3 mm i wytnij kubki o odpowiednim rozmiarze.
4. Umieść każde koło ciasta w formie orzecha i dobrze dociśnij. Jeśli chcesz odciąć nadmiar.
5. Umieść kokilki na ruszcie i piecz w nagrzanym piekarniku do 180 C przez około 15 minut. Wyjmij gotowe połówki orzechów i ostudź na ruszcie.
6. Zrób to samo z drugą częścią testu.
krem.
1. Ubij miękkie masło na puszystą masę, dodaj gotowane mleko skondensowane i jeszcze raz ubij, aż będzie gładkie.
2. Schłodzić krem, aby lekko zgęstniał.
montaż.
1. Napełnij strzykawkę cukierniczą kremem i włóż do każdej połowy, połącz. Wstaw do lodówki do rana.
2. Rozpuść mleczną czekoladę w kuchence mikrofalowej. Umieść orzechy na ruszcie, umieść talerz pod rusztem i polej orzechy czekoladą. Włóż do zamrażarki, aby zamarzły.
3. Rozpuść gorzką czekoladę w kuchence mikrofalowej, wlej do jednorazowej torby kornetowej lub cukierniczej, odetnij końcówkę torby lub kornetu i nałóż dowolny wzór na drugą partię orzechów, włóż do zamrażarki, aby stwardnieć.
orzechy w czekoladzie są gotowe do podania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Czekolada mleczna - 550 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g