te najbardziej cenione orzechy, które są przystosowane do gotowania ciastek w postaci prawdziwych orzechów włoskich (najczęściej), są podzielone na kilka różnych kategorii.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach orzechy w Leszczynie:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
soda spożywcza | 0 | 0 | 0 | 0 |
mąka | 325 | 12 | 1 | 67 |
gotowane mleko skondensowane | 328 | 7.2 | 8.5 | 55.5 |
pierwszą, najstarszą, ale mimo to popularną, jest ciężka metalowa forma, która wygląda jak patelnia z dwoma dnami, przeznaczona do gotowania na kuchence. Bez różnicy: gazowej czy elektrycznej. W 90% przypadków można go znaleźć w kuchni każdej rosyjskiej gospodyni domowej, prawie na pewno zachowanej po babci lub matce.
drugi, bardziej nowoczesny-elektryczny. Istnieje wiele odmian - zarówno kształt, rozmiar, jak i moc mogą się różnić.
trzeci, przeznaczony być może dla bardziej doświadczonych cukierników, to silikon.
Ponadto wszystkie trzy odmiany leszczyny mają tzw„podgatunki & rdquo;. W niektórych można gotować ciasteczka z połówkami orzechów. A w innych-w całości. Pierwsze są przygotowywane z nadzieniami, a drugie bez. Oznacza to, że w niektórych pieczemy połówki orzechów, które następnie łączymy, „sklejając & rdquo; za pomocą kremu na gotowanym skondensowanym mleku (Zwykle). A inne są pieczone w całości w postaci takich kulek. Są one bardziej odpowiednie do bardziej miękkiego i delikatnego ciasta biszkoptowego.
W przypadku orzechów w Leszczynie istnieje wiele przepisów, które mogą się bardzo różnić od siebie. Ale prawie wszystko oznacza ugniatanie kruchego ciasta na maśle lub margarynie. W postaci nadzienia, jak już wspomniano, w zasadzie jest gotowane mleko skondensowane. Ale możesz wziąć dowolny dżem, dżem, konfiturę, gęsty krem. W takim przypadku połówki ciastek można przykleić syropem cukrowym.
Wewnątrz możesz umieścić kawałki owoców, orzechów, kandyzowanych owoców, cukierków.
pięć najszybszych przepisów na orzeszki w Leszczynie:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
Ciasteczka Rocznicowe | 30 min | 395 | +154 |
ciasteczka w foremkach na gazie | 40 min | 402 | +204 |
ciasteczka w ciasteczkach orzechy z migdałami | 1 h | 454 | +31 |
orzechy w radzieckiej Leszczynie | 1 h | 401 | +103 |
ciasteczka ze skondensowanym mlekiem okrągłe orzechy | 1 h | 376 | +21 |
jest taka porcja, w której połówki są wypełnione pięknym nadzieniem i układane na naczyniu bez klejenia. Chociaż tak ciasteczka niewiele przypominają te same orzechy. Ale przestrzeń dla kreatywności jest szersza.