domowe ciasteczka orzechy na margarynie z gotowanym skondensowanym mlekiem

Świetne ciasteczka na długo osiedlą się w kuchennym wazonie! Niedawno znalazłem w najdalszym kącie jednej z szafek kuchennych formę do pieczenia domowych ciasteczek w kształcie "orzechy & quot; i postanowiłem zrobić ten posiłek. Jeśli chcesz również zapamiętać smak dzieciństwa, postępuj zgodnie z instrukcjami przepisu kulinarnego.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 7 g
tłuszcze 28 % 20 g
węglowodany 62 % 44 g
382 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

zaczynamy od zmielenia 3 żółtek z pół szklanki granulowanego cukru. Teraz rozpuść paczkę margaryny (masła), aż będzie gładka, a następnie dodaj 3 szklanki przesianej mąki. Następnie dodaj żółtka starte z cukrem-piaskiem, dobrze wymieszaj. Teraz bierzemy 3 białka jaj, dodajemy do nich pół łyżeczki soli i ubijamy tę masę w gęstą pianę, dodajemy do tej masy w cieście, mieszamy. Teraz wlej pół łyżeczki sody oczyszczonej do zwykłej łyżki stołowej, ugasić octem, dodać do zagniecionego ciasta. Teraz włóż trochę ciasta do komórek formy i upiecz połówki orzechów. Gdy całe ciasto zostanie upieczone. nakładamy wymieszane nadzienie na każdą połowę, a następnie łączymy je ze sobą. Oto nasze ciasteczka i gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy