grzybowa julienne ze śmietaną
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
niedawno mój mąż namówił mnie po raz pierwszy w życiu, aby ugotował swoje ulubione jedzenie - grzybową julienne. Muszę powiedzieć, że okazało się bardzo smaczne, zamierzam okresowo przygotowywać tę przekąskę na święta. A teraz podzielę się z wami subtelnościami mojego przepisu kulinarnego.
więc. zaczynamy od umycia grzybów i pokrojenia ich w cienkie paski. Teraz obieramy cebulę, a także drobno ją posiekamy. Następnie wymieszaj grzyby i cebulę, pieprz i sól do smaku, a następnie smaż na średnim ogniu na patelni z olejem przez około 5-7 minut.
prawie pod koniec smażenia dodaj jedną łyżeczkę przesianej mąki. Następnie już przygotowane grzyby z cebulą układamy w specjalnych pojemnikach (julienne) i napełniamy ciepłą śmietaną. Na wierzchu wcieramy twardy ser na drobnej tarce.
teraz kładziemy julienne na blasze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na około 10-15 minut. Podawaj julienne z grzybami na gorąco.
więc. zaczynamy od umycia grzybów i pokrojenia ich w cienkie paski. Teraz obieramy cebulę, a także drobno ją posiekamy. Następnie wymieszaj grzyby i cebulę, pieprz i sól do smaku, a następnie smaż na średnim ogniu na patelni z olejem przez około 5-7 minut.
prawie pod koniec smażenia dodaj jedną łyżeczkę przesianej mąki. Następnie już przygotowane grzyby z cebulą układamy w specjalnych pojemnikach (julienne) i napełniamy ciepłą śmietaną. Na wierzchu wcieramy twardy ser na drobnej tarce.
teraz kładziemy julienne na blasze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na około 10-15 minut. Podawaj julienne z grzybami na gorąco.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g