skład / składniki
gotowanie krok po kroku
zasada gotowania takich bułek jest bardzo podobna do ciast, jedna różnica – więcej ciasta, co oznacza, że wystarczy na długi czas.
zagnieść zwykłe ciasto drożdżowe z produktów: mąki, drożdży, wody, soli i majonezu. Wkładamy ciepło pod ręcznik. I czekamy, aż się pojawi.
jest czas na przygotowanie nadzienia. Myjemy ryż i gotujemy w osolonej wodzie, spuszczamy wodę. Osobno ugotuj trzy jajka. Schłodź je i drobno posiekaj. Łączymy ryż z jajkiem i drobno posiekaną zieloną cebulą.
formujemy okrągłe bułki z ciasta, wypełniamy nadzieniem. Dobrze ogrzewamy piekarnik, wyjmujemy blachę do pieczenia, smarujemy dowolnym tłuszczem i układamy bułki. Udekoruj wierzchołki ubitym jajkiem odczekaj 15 minut i upiecz.
po 20 minutach możesz zwołać chłopaków.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal / 100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal / 100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g