skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Zaczynamy więc od zagotowania mleka.
Krok 3:
Następnie dodaj do niego 2 łyżki. cukier granulowany, trochę soli, masło i dobrze wymieszaj wszystkie te składniki.
Krok 4:
Teraz włóż drożdże do ciepłej wody,
Krok 5:
1 łyżka. cukier granulowany i dobrze wymieszaj wszystko. Pozostaw naszą mieszaninę na około 10 minut.
Krok 6:
Następnie ubij jajko mikserem,
Krok 7:
Dodaj do niego masę drożdżową
Krok 8:
I schłodzone masło z mlekiem.
Krok 9:
Następnie dodaj 7 łyżek. przesianej mąki i zagniataj szorstkie elastyczne ciasto.
Krok 10:
Teraz formujemy kulkę z ciasta, wkładamy do miski i wkładamy do lodówki na godzinę. .
Krok 11:
Po tym czasie wyjmujemy ciasto,ugniatamy, dzielimy na równe części, zwijamy z tych części kiełbasę o grubości około 10 cm i długości 15 cm.,
Krok 12:
Połóż na blasze do pieczenia pokrytej olejem i piecz w 180 stopniach w piekarniku przez 20-30 minut
Krok 13:
Bułki z hot dogami są gotowe, możesz nadziewać!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g