beza na białkach i proszku

chrupiąca uczta dla małych i dużych słodyczy.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 92 % 58 g
236 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

co by było ugotować na stół noworoczny, aby to jedzenie przypominało zarówno zimę, jak i śnieg? Oczywiście zwiewny i śnieżnobiały Bizet. Produkt cukierniczy, który może występować samodzielnie w postaci ciasta lub jako część ciasta.
istnieją dwa rodzaje bezy: zimna i gorąca. Jeśli wybierzesz dla siebie zimny sposób, przygotuj się na ubicie schłodzonych białek z cukrem pudrem dodawanym w częściach. Gorąca metoda polega na mieszaniu białek z proszkiem i ubijaniu na małym ogniu. W obu przypadkach pianka powinna być mocna i gładka.
weź metalową blachę do pieczenia, przykryj czystym papierem i rozłóż na niej białko. Jeśli kształt nie jest dla ciebie ważny, to po prostu zjeżdżalnia, ale możesz poeksperymentować: podłużne kłody, figurki z cukierniczej torby na świątecznym stole wyglądają świetnie.
piecz bezy w niskiej temperaturze 80-100 stopni. Upewnij się, że produkt rośnie i dobrze wysycha. Jeśli ciasto jest gotowe, z łatwością usuniesz je z papieru.
możesz poeksperymentować z przepisem, na przykład dodać 30 g startej czekolady lub po ugotowaniu ostrożnie usunąć środek, wypełnić go kremem i przykryć inną bezą. Krem składa się z syropu z dowolnego dżemu i 1 białka. Zetrzyj je na biało, aż masa zgęstnieje.
zaufaj swojej fantazji i przygotuj się na święta!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy