skład / składniki
metoda gotowania
każdy, kto często ogląda amerykańskie filmy, sto razy słyszał taką nazwę "sernik", ale niewielu wie, co to za jedzenie. Dlatego proponuję przepis na to słynne ciasto z mąki dyniowej na Halloween.
dobrze wymieszaj okruchy krakersów i margarynę w misce. I rozprowadzamy jednolitą warstwę na dnie i ścianach formy na wysokości około pięciu centymetrów. W blenderze kładziemy twarożek i ser i ubijamy przez około dwie minuty, kilkakrotnie usuwając masę ze ścian, aż mieszanina stanie się gęsta i gładka. Wlej cukier do blendera i ponownie obracaj, aż cukier się rozpuści. Wlej mieszaninę do dużej miski i wlej do niej białka i dwa jajka w całości. Dodaj mąkę z dyni (mąkę z pestek dyni), skrobię kukurydzianą, przyprawy i wanilię. Zagniataj ciasto, aż wszystkie składniki zostaną równomiernie wymieszane, a ciasto będzie gładkie. Ciasto rozprowadzamy do formy z proszkiem i pieczemy w gorącym piekarniku przez godzinę i dwadzieścia minut. Lub do momentu, gdy powierzchnia ciasta stanie się ciemnobrązowa. Całkowicie schłodzić w temperaturze pokojowej. A potem wysyłamy do lodówki na kolejne sześć godzin. Takie ciasto jest przechowywane do 4 dni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal / 100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal / 100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal / 100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g