ciasto sernik dyniowy z serem śmietankowym

przewiewna lekkość w połączeniu z delikatnym smakiem jest tym, czego potrzebujesz!
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 10 g
tłuszcze 31 % 13 g
węglowodany 45 % 19 g
202 kcal
IG: 11 / 0 / 89

metoda gotowania

czas gotowania: 7 h 40 min

każdy, kto często ogląda amerykańskie filmy, sto razy słyszał taką nazwę "sernik", ale niewielu wie, co to za jedzenie. Dlatego proponuję przepis na to słynne ciasto z mąki dyniowej na Halloween.
dobrze wymieszaj okruchy krakersów i margarynę w misce. I rozprowadzamy jednolitą warstwę na dnie i ścianach formy na wysokości około pięciu centymetrów. W blenderze kładziemy twarożek i ser i ubijamy przez około dwie minuty, kilkakrotnie usuwając masę ze ścian, aż mieszanina stanie się gęsta i gładka. Wlej cukier do blendera i ponownie obracaj, aż cukier się rozpuści. Wlej mieszaninę do dużej miski i wlej do niej białka i dwa jajka w całości. Dodaj mąkę z dyni (mąkę z pestek dyni), skrobię kukurydzianą, przyprawy i wanilię. Zagniataj ciasto, aż wszystkie składniki zostaną równomiernie wymieszane, a ciasto będzie gładkie. Ciasto rozprowadzamy do formy z proszkiem i pieczemy w gorącym piekarniku przez godzinę i dwadzieścia minut. Lub do momentu, gdy powierzchnia ciasta stanie się ciemnobrązowa. Całkowicie schłodzić w temperaturze pokojowej. A potem wysyłamy do lodówki na kolejne sześć godzin. Takie ciasto jest przechowywane do 4 dni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal / 100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal / 100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal / 100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy