angielski budyń z ciasteczkami

Szalenie apetyczny! Bardzo prosty przepis na specjalne pyszne! Kiedyś zdarzyło mi się odwiedzić angielską restaurację, w której po raz pierwszy spróbowałem angielskiego budyniu i zakochałem się w tym jedzeniu do nieprzytomności. Znalazłem ten bardzo prosty przepis kulinarny w Internecie, a teraz w każdej chwili mogę zafundować sobie ten przysmak. Dla tych, którzy również chcieliby spróbować tego deseru, dzielę się przepisem.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 11 g
tłuszcze 45 % 25 g
węglowodany 35 % 19 g
405 kcal
IG: 17 / 56 / 28

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 40 min

na początek wlej konjak i kandyzowane owoce pomarańczowe i odstaw na około godzinę. Teraz oddzielamy żółtka od białek jaj, pocieramy je granulowanym cukrem i masłem. Następnie dodaj do masy drobno posiekane migdały, pokruszone ciasteczka, kandyzowane owoce, koniak, w którym kandyzowane owoce zostały namoczone, owoce i wszystko dobrze wymieszaj. Teraz ubij białka jedną szczyptą soli i kroplą octu i połącz z gotową masą budyniową. Następnie rozprowadź całą masę w naczyniu do pieczenia. Teraz wkładamy formę do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 40-50 minut. Gdy budyń będzie gotowy, rozłóż go na talerzu, ostudź, posyp rumem, połóż na talerzu. Podczas serwowania zrób prostą sztuczkę: połóż małe kawałki cukru na budyniu i rozpal.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Rum - 75   kcal/100g
  • Kandyzowane - 216   kcal/100g
  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g
  • Alkohol - 221   kcal/100g
  • Kruche - 716   kcal/100g

Podobne przepisy