czerwona ryba na parze

cóż, bardzo apetyczna ryba. Miękkie, delikatne, pikantne! Czerwona ryba gotowana na parze z przyprawami i po marynacie jest na równi z gotowaną w piekarniku. Dzięki gotowaniu na parze ryba zyskuje szczególną delikatną konsystencję, a marynata i przyprawy nadają temu daniu kulinarną powagę. Nawiasem mówiąc, nadaje się zarówno dla małych smakoszy, jak i dorosłych miłośników pysznego jedzenia.
rachelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 12 g
tłuszcze 34 % 10 g
węglowodany 24 % 7 g
162 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

ryby należy podzielić na połówki steków i usunąć grzbiet.

następnie kawałki ryby należy marynować przez 10 minut w mieszaninie soku pomarańczowego i skórki z cytryny. Sól do smaku.

następnie wyjmij wszystko z marynaty i posyp koprem włoskim.

w powolnej kuchence Ustaw kosz do gotowania na parze, ułóż kawałki ryby w jednej warstwie. Gotuj przez 20 minut.

podczas serwowania skrop oliwą z oliwek. Podawaj taką rybę dobrze z warzywami gotowanymi również na parze.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Koper włoski - 49   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok pomarańczowy - 36   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy