czerwona ryba na parze
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
ryby należy podzielić na połówki steków i usunąć grzbiet.
następnie kawałki ryby należy marynować przez 10 minut w mieszaninie soku pomarańczowego i skórki z cytryny. Sól do smaku.
następnie wyjmij wszystko z marynaty i posyp koprem włoskim.
w powolnej kuchence Ustaw kosz do gotowania na parze, ułóż kawałki ryby w jednej warstwie. Gotuj przez 20 minut.
podczas serwowania skrop oliwą z oliwek. Podawaj taką rybę dobrze z warzywami gotowanymi również na parze.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Koper włoski - 49 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g