varenets w domu

domowe dania mleczne-nieocenione korzyści dla organizmu! Varenets w domu jest przygotowywany w stopionym mleku i bardzo wygodnie jest go dusić za pomocą multicookera. W przypadku varenzy lepiej jest wziąć domowe produkty mleczne, aby uzyskać zdrowsze danie na wyjściu. Nie ma potrzeby wstępnego gotowania mleka - powinno być surowe. Dania mleczne przygotowywane w domu są nie tylko zdrowe, ale także bardzo smaczne! Warto o tym pamiętać.
Eliza HelgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 42 % 5 g
75 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 16 h 15 min

1. Wlej mleko do miski multicookera, wybierz program "duszenie" i ustaw czas gotowania na 2 godziny.

2. Po sygnale wlej mleko do małych pojemników (wziąłem porcje słoików na jogurt) i dodaj trochę śmietany do każdego z nich.

3. Pozostaw w temperaturze pokojowej na 8-10 godzin (możesz na noc), a rano Wyślij do lodówki na 4 godziny.

wszystko, możesz spróbować!

jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g

Podobne przepisy