leniwe gołąbki z mieloną wołowiną w powolnej kuchence

spróbuj ugotować gołąbki według tego przepisu, a na pewno nie pożałujesz! Leniwe gołąbki w powolnej kuchence to takie przemyślenie tradycyjnego przepisu we współczesnym świetle. Dzięki powyższemu urządzeniu elektrycznemu gotowanie gołąbków będzie wydawać się zauważalnie łatwiejsze, a co najważniejsze szybsze niż wcześniej. Jeśli jesteś dumnym właścicielem powolnej kuchenki, rozważ poniższy przepis. Pamiętajmy, jakie wakacje obchodzą się bez tradycyjnego przepisu kulinarnego w naszych, a nie tylko naszych, szerokościach geograficznych? To jedzenie można przygotować, jestem pewien, w każdym domu! I to nie tylko na święta. W końcu jest smaczny i szybki, zdrowy i pożywny. Mowa oczywiście o Gołąbkach. O daniu w takim stopniu znanym większości z nas. Ale ciekawe, czy Europejczycy wiedzą, że istnieją również leniwe gołąbki? I czy tam wiedzą, że to pyszne danie wymyślili nasi ludzie? Tymczasem gotowanie leniwych gołąbków w powolnej kuchence to po prostu przyjemność. W końcu zaoszczędzisz sobie tak irytującej procedury, jak przygotowanie całych liści kapusty. I od razu nie omieszkam dodać, że te gołąbki są gorsze od tradycyjnych. Zarówno pod względem wyglądu, jak i smaku, ktoś bardziej je lubi.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 8 g
tłuszcze 47 % 17 g
węglowodany 31 % 11 g
236 kcal
IG: 36 / 64 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotujmy więc razem składniki do przygotowania naszych gołąbków.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posolić mięso mielone, pieprz, a następnie dodać tam jajko i wymieszać masę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj do niego drobno posiekaną cebulę. Pokrój kapustę parzoną wrzącą wodą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W międzyczasie wszyscy to robimy, ryż gotuje się w osolonej wodzie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj kapustę, ryż do mięsa mielonego i wszystko wymieszaj. Czy widzisz, jak piękna okazała się masa? Z niego uformujemy kotlety.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nasmaruj blachę do pieczenia olejem i połóż na niej nasze przyszłe gołąbki. Jeśli wymieszamy keczup z majonezem, otrzymasz doskonały smar do kotletów. Po nasmarowaniu ich tą mieszanką wkładamy nasze gołąbki do multicookera, po 10 minutach nasze gołąbki są gotowe.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podczas serwowania gołąbki można ozdobić-kwaśną śmietaną lub pęczkiem zieleni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Ryż - 344   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Mielona wołowina - 254   kcal/100g

Podobne przepisy