skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oczywiste jest, że do bulionu możesz wziąć dowolne produkty mięsne - chcesz kości, polędwicy, wołowiny, wieprzowiny, kurczaka i tak dalej. Mam wołowinę.
Krok 2:
Oznacza to, że najpierw ustawiamy naszą multi w trybie "pieczenia" na 40 minut. Po wylaniu oleju na dno kładziemy posiekaną cebulę. Zamknij pokrywkę.
Krok 3:
Pokrój mięso na małe kawałki (jak sos), włóż do Multi, zamknij pokrywką.
Krok 4:
Pocieramy marchewki na grubej tarce, kładziemy je na cebuli i mięsie, ponownie zamykamy pokrywką.
Krok 5:
10 minut przed końcem & quot; pieczenia & quot; wkładamy ziemniaki pokrojone w kostkę.
Krok 6:
Natychmiast włóż umytą jęczmień perłowy. I napełnij to wszystko gorącą wodą do prawie góry, zamknij pokrywkę.
Krok 7:
Gdy zabrzmi sygnał zakończenia gotowania, ustaw program "duszenie" na godzinę. Po pół godzinie wkładamy ogórki do zupy (można je pokroić, można zetrzeć), liść laurowy.
Krok 8:
Sól do smaku. Dodaj pieprz do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g