zupa marynowana w powolnej kuchence z wołowiną i piklami

twoja kreskówka przygotuje dla ciebie pyszną zupę! Wśród pierwszych potraw marynata jest prawdopodobnie jednym z pierwszych miejsc. Zwykle jest to ulubione jedzenie wielu osób. I każdy ma swój własny przepis kulinarny. Prawdopodobnie to, co łączy wszystkie te marynaty, to ogórki. A więc skład zupy marynowanej obejmuje pikle, solankę ogórkową-w przyprawach, a także aromatyczne pasażowane korzenie. Jeśli chodzi o resztę zestawu produktów, może być zupełnie inny. Wszystko zależy od nazwy marynaty. Powiedzmy, że marynata leningradzka obejmuje jęczmień perłowy, moskiewski-nerki i tak dalej. Zupy te gotuje się nawet z grzybami. A nasza marynata w powolnej kuchence jest przygotowywana według klasycznej receptury.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 5 g
tłuszcze 12 % 2 g
węglowodany 59 % 10 g
80 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Oczywiste jest, że do bulionu możesz wziąć dowolne produkty mięsne - chcesz kości, polędwicy, wołowiny, wieprzowiny, kurczaka i tak dalej. Mam wołowinę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Oznacza to, że najpierw ustawiamy naszą multi w trybie "pieczenia" na 40 minut. Po wylaniu oleju na dno kładziemy posiekaną cebulę. Zamknij pokrywkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój mięso na małe kawałki (jak sos), włóż do Multi, zamknij pokrywką.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pocieramy marchewki na grubej tarce, kładziemy je na cebuli i mięsie, ponownie zamykamy pokrywką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    10 minut przed końcem & quot; pieczenia & quot; wkładamy ziemniaki pokrojone w kostkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Natychmiast włóż umytą jęczmień perłowy. I napełnij to wszystko gorącą wodą do prawie góry, zamknij pokrywkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gdy zabrzmi sygnał zakończenia gotowania, ustaw program "duszenie" na godzinę. Po pół godzinie wkładamy ogórki do zupy (można je pokroić, można zetrzeć), liść laurowy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Sól do smaku. Dodaj pieprz do smaku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Kasza perłowa - 340   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 11   kcal/100g

Podobne przepisy