biszkopt na wrzącej wodzie czekoladowy w powolnej kuchence
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
wymieszaj wszystkie składniki. Po prostu wymieszaj, aby nie było grudek. Nie używaj miksera.
gdy to zrobisz, dodaj szklankę wrzącej wody do ciasta (świeżo z czajnika). Dobrze wymieszaj. Ciasto w tym momencie stanie się płynne.
teraz włóż go do miski Multicooker. Ustaw tryb na "pieczenie", a czas na 65 minut. Gdy czas się skończy, ponownie ustaw czas na 65 minut. Ale w żadnym wypadku nie musisz otwierać pokrywy wolnowaru!
gdy tylko zabrzmi sygnał, wyjmij biszkopt i ostudź.
jeśli używasz piekarnika, wystarczy pół godziny w temperaturze 180 stopni.
jednak biszkopt w powolnej kuchence jest bardziej bujny. Smak obu jest prawie równie smaczny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal / 100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g