barszcz z wieprzowiną i papryką w powolnej kuchence

Mężczyzna zostanie podbity! Niesamowicie smaczne, proste i szybkie! Łatwość przygotowania. Barszcz w powolnej kuchence gotuję wieczorem. Wkładam wszystkie składniki do garnka multicookera, włączam tryb "duszenie" przez 3 godziny i idę spać. Rano barszcz jest gotowy.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 5 g
tłuszcze 38 % 8 g
węglowodany 38 % 8 g
119 kcal
IG: 86 / 0 / 14

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.

ziemniaki, paprykę pokroić w kostkę.
zetrzyj buraki i marchewki.
obierz skórki z pomidorów i pokrój je w drobną kostkę.

posiekaj kapustę.

drobno posiekaną cebulę podsmażyć na oleju roślinnym, dodać marchewkę, krótko podsmażyć, następnie połowę papryki, buraki, pomidory. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy rozcieńczony w wodzie. Odparuj wodę.

drobno posiekaj czosnek.

papryczki chili obierz i pokrój na małe kawałki.

wyjmij z zamrażarki kawałek wieprzowiny z kością. Włóż go do wolnowaru. Przed wysłaniem mięsa do zamrażarki przetwarzam je, myję i układam w workach. Dlatego mogę z czystym sumieniem nie myć mięsa przed gotowaniem.

umieść na przemian w garnku Multicooker: ziemniaki, kapusta, papryka, fasola. 

rozłóż smażenie.

włóż liść laurowy, ziarna pieprzu, chili, czosnek do rondla, Posol wszystko do smaku i zalej wodą do górnego znaku.

Ustaw czas na 2 godziny w programie "gaszenie". Po 2 godzinach Multicooker przełączy się na ogrzewanie. Czas gotowania jest przybliżony, może być dłuższy lub krótszy i zależy od mocy multicookera i twardości mięsa.

przenieś zawartość garnka do wazy.

na talerzu posyp koperkiem.
podawać z pampuszkami i kwaśną śmietaną.

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy