skład / składniki
gotowanie krok po kroku
ziemniaki, paprykę pokroić w kostkę.
zetrzyj buraki i marchewki.
obierz skórki z pomidorów i pokrój je w drobną kostkę.
posiekaj kapustę.
drobno posiekaną cebulę podsmażyć na oleju roślinnym, dodać marchewkę, krótko podsmażyć, następnie połowę papryki, buraki, pomidory. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy rozcieńczony w wodzie. Odparuj wodę.
drobno posiekaj czosnek.
papryczki chili obierz i pokrój na małe kawałki.
wyjmij z zamrażarki kawałek wieprzowiny z kością. Włóż go do wolnowaru. Przed wysłaniem mięsa do zamrażarki przetwarzam je, myję i układam w workach. Dlatego mogę z czystym sumieniem nie myć mięsa przed gotowaniem.
umieść na przemian w garnku Multicooker: ziemniaki, kapusta, papryka, fasola.
rozłóż smażenie.
włóż liść laurowy, ziarna pieprzu, chili, czosnek do rondla, Posol wszystko do smaku i zalej wodą do górnego znaku.
Ustaw czas na 2 godziny w programie "gaszenie". Po 2 godzinach Multicooker przełączy się na ogrzewanie. Czas gotowania jest przybliżony, może być dłuższy lub krótszy i zależy od mocy multicookera i twardości mięsa.
przenieś zawartość garnka do wazy.
na talerzu posyp koperkiem.
podawać z pampuszkami i kwaśną śmietaną.
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g