kurczak w sosie słodko-kwaśnym w powolnej kuchence

tradycja kuchni chińskiej pomoże zachować nowoczesne urządzenia! Doskonałym daniem jest kurczak w sosie słodko-kwaśnym w powolnej kuchence.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 13 g
tłuszcze 41 % 15 g
węglowodany 24 % 9 g
220 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
pokrój kurczaka na kawałki.
wlej olej roślinny na patelnię z multicookera, włóż tam kurczaka, smaż przez 15 minut z jednej strony, ustawiając tryb "pieczenia".
następnie odwróć kawałki, Posol i ułóż jabłko pokrojone na małe kawałki.
kontynuuj smażenie przez kolejne 25 minut (do sygnału).
przygotuj sos, mieszając wszystkie składniki.
polej sosem kurczaka.
Ustaw program "pilaw" i gotuj do sygnału.
podając danie, polej kurczaka utworzonym sosem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g

Podobne przepisy