prosty dżem jabłkowy w powolnej kuchence na zimę w plasterkach
skład / składniki
20
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Dokładnie umyj jabłka, wyjmij środek i pokrój na małe kawałki.
Krok 3:
Napełnij powolną kuchenkę około połowy całkowitej objętości.
Krok 4:
Zasypiamy połowę cukru.
Krok 5:
Następnie wkładamy plasterki jabłka i pozostały cukier.
Krok 6:
Można lekko potrząsnąć miską, aby ściślej ułożyć owoce.
Krok 7:
Wybierz tryb "duszenie" i gotuj przez godzinę. Jeśli wolisz nieobrane jabłka, warto wydłużyć czas gotowania do półtorej godziny.
Krok 8:
Smacznego!
podobnie możesz zrobić dżem z innych owoców lub jagód. Konieczne jest wybranie odpowiedniej ilości cukru lub ogólnie przygotowanie dżemu bez cukru.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g