kapusta w cieście w powolnej kuchence

jarmuż w cieście jest prosty, delikatny i pysznie pyszny! Smaczne, oryginalność przygotowania potrawy Bardzo ciekawa opcja gotowania bułki z kapustą. Obfity i pyszny do herbaty.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 5 g
tłuszcze 24 % 8 g
węglowodany 61 % 20 g
179 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do przepisu potrzebna będzie kapusta, cebula, jajko, mąka, mleko, masło (można zastąpić warzywem), sól.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj kapustę w dowolny dostępny sposób. Małe lub duże to kwestia gustu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę w półpierścienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż posiekaną kapustę i cebulę na patelnię, dodaj kilka łyżeczek soli i oleju do smażenia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj kapustę z cebulą i solą, smaż do miękkości.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ubij jajko solą.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj mleko do ubitego jajka solą. Wymieszać.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zmiel mąkę zmiękczonym masłem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Stopniowo wlewaj jajko z mlekiem do mąki i masła i zagniataj ciasto. Ciasto nie powinno być lepkie. Jeśli jest mało mąki, dodaj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozwałkuj ciasto o grubości 1 cm, ale możesz też cieńsze jak moje. Połóż schłodzoną kapustę na rozwałkowanym cieście. Grubość ciasta i nadzienia to kwestia gustu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ciasto z nadzieniem zawinąć w bułkę. Wygnij końce rolki lub dźgnij wykałaczkami.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ponieważ ciasto było cienko rozwałkowane, położyłam rolkę na pergaminie, aby móc ją spokojnie przenieść (bałam się, że ciasto pęknie podczas noszenia w dłoniach).

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Przygotuj powolną kuchenkę do gotowania na parze. włóż bułkę do miski do gotowania na parze(pergamin można usunąć lub pozostawić). Włącz powolną kuchenkę w trybie "Gotowanie na parze" przez 40 minut. Jeśli bułka jest długa, można ją zwinąć bajglem. Jeśli nie ma multicookera, rolkę można ugotować w osolonej wodzie w rondlu (następnie gotować przez 5-10 minut), podczas gdy rolkę należy zawiązać w coś (zapakować, aby nie rozpadła się podczas gotowania), na przykład gazę.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Pod koniec określonego czasu bułka jest gotowa. Można go polać roztopionym masłem, posypać ziołami. Lubię z smażoną cebulą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy