sernik twarogowy w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
posiekaj ciasteczka w blenderze na okruchy, dodaj roztopione masło, wymieszaj.
nasmaruj formę multicookera olejem, włóż do niej mieszaninę, uformuj boki i wstaw do lodówki na 10 minut.
Petereret w blenderze twarożek, po dodaniu sera, cukru pudru 1 stół.L., żółtka, wanilina. Wymieszaj, dodaj budyń i mleko.
ubij białka w puszystą pianę ze szczyptą soli, dodaj 1 stół.L. sah.proszek, dodać masę twarogową, wszystko wymieszać. Otrzymasz płynną masę.
wlej go do formy z ciasteczkami, a następnie włóż formę do wolnowaru. Przykryj, tryb pieczenia 50 minut.
gdy czas się skończy, podgrzej na godzinę. Niech sernik w formie ostygnie, a następnie wyjmij go, po prostu rzucając z naczynia na talerz.
na noc włóż do lodówki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal / 100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal / 100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Gotowy budyń - 135 kcal / 100g
- Kruche ciasteczka - 716 kcal/100g