sernik z twarogu w powolnej kuchence

bardzo smaczny i delikatny deser twarogowy. Pyszny sernik w powolnej kuchence.
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 12 g
tłuszcze 46 % 22 g
węglowodany 29 % 14 g
312 kcal
IG: 7 / 71 / 21

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

posiekaj ciasteczka w blenderze na okruchy, dodaj roztopione masło, wymieszaj.

nasmaruj formę multicookera olejem, włóż do niej mieszaninę, uformuj boki i wstaw do lodówki na 10 minut.

Petereret w blenderze twarożek, po dodaniu sera, cukru pudru 1 stół.L., żółtka, wanilina. Wymieszaj, dodaj budyń i mleko.

ubij białka w puszystą pianę ze szczyptą soli, dodaj 1 stół.L. sah.proszek, dodać masę twarogową, wszystko wymieszać. Otrzymasz płynną masę.

wlej go do formy z ciasteczkami, a następnie włóż formę do wolnowaru. Przykryj, tryb pieczenia 50 minut. 

gdy czas się skończy, podgrzej na godzinę. Niech sernik w formie ostygnie, a następnie wyjmij go, po prostu rzucając z naczynia na talerz.

na noc włóż do lodówki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal / 100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal / 100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Gotowy budyń - 135   kcal / 100g
  • Kruche ciasteczka - 716   kcal/100g

Podobne przepisy