kapusta kiszona z mięsem w powolnej kuchence
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
moja mama gotuje ogromne ilości kiszonej kapusty na zimę i gotuje jeszcze przez zimę. Ponieważ tak naprawdę jej nie lubię, muszę wymyślić dla mnie bardziej jadalne dania z kapusty.
ze względu na naturalne lenistwo nie lubię gotować, więc przepis na kiszoną kapustę w powolnej kuchence stał się dla mnie prawdziwym zbawieniem – nie muszę nic robić, a pyszny obiad przygotowuje się prawie samodzielnie.
myjemy mięso pod bieżącą wodą i kroimy na niezbyt duże kawałki. Wskazane jest, aby wziąć kawałek mięsa z niewielką ilością tłuszczu. W takim przypadku gotowa kapusta będzie niesamowicie soczysta. Wolę wieprzowinę.
przygotowujemy kiszoną kapustę. Jeśli jest kwaśny jak na twój gust, możesz go spłukać wodą.
cebulę kroimy w półpierścienie i smażymy w oleju roślinnym.
wlej olej roślinny do multicookera, rozłóż cebulę, kapustę i kawałki mięsa. Dodaj przyprawy i sól według własnych upodobań i wymieszaj całą zawartość multicookera.
Ustaw Multicooker w trybie "Pieczenie" na 50-60 minut i zamknij pokrywkę.
nasza kapusta będzie gotowa do spożycia natychmiast po sygnale dźwiękowym. Polecam otworzyć pokrywkę kilka razy podczas gotowania i wymieszać zawartość, ale nie jest to konieczne.
nawiasem mówiąc, jeśli kapusta kiszona jest sucha, radzę dodać niewielką ilość wody pitnej do multicookera.
ze względu na naturalne lenistwo nie lubię gotować, więc przepis na kiszoną kapustę w powolnej kuchence stał się dla mnie prawdziwym zbawieniem – nie muszę nic robić, a pyszny obiad przygotowuje się prawie samodzielnie.
myjemy mięso pod bieżącą wodą i kroimy na niezbyt duże kawałki. Wskazane jest, aby wziąć kawałek mięsa z niewielką ilością tłuszczu. W takim przypadku gotowa kapusta będzie niesamowicie soczysta. Wolę wieprzowinę.
przygotowujemy kiszoną kapustę. Jeśli jest kwaśny jak na twój gust, możesz go spłukać wodą.
cebulę kroimy w półpierścienie i smażymy w oleju roślinnym.
wlej olej roślinny do multicookera, rozłóż cebulę, kapustę i kawałki mięsa. Dodaj przyprawy i sól według własnych upodobań i wymieszaj całą zawartość multicookera.
Ustaw Multicooker w trybie "Pieczenie" na 50-60 minut i zamknij pokrywkę.
nasza kapusta będzie gotowa do spożycia natychmiast po sygnale dźwiękowym. Polecam otworzyć pokrywkę kilka razy podczas gotowania i wymieszać zawartość, ale nie jest to konieczne.
nawiasem mówiąc, jeśli kapusta kiszona jest sucha, radzę dodać niewielką ilość wody pitnej do multicookera.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g