kapusta kiszona z mięsem w powolnej kuchence

tradycja w nowoczesnym wydaniu! Łatwość przygotowania Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu kapusta kiszona w powolnej kuchence.
nataAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 2 g
tłuszcze 50 % 7 g
węglowodany 36 % 5 g
86 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
moja mama gotuje ogromne ilości kiszonej kapusty na zimę i gotuje jeszcze przez zimę. Ponieważ tak naprawdę jej nie lubię, muszę wymyślić dla mnie bardziej jadalne dania z kapusty.
ze względu na naturalne lenistwo nie lubię gotować, więc przepis na kiszoną kapustę w powolnej kuchence stał się dla mnie prawdziwym zbawieniem – nie muszę nic robić, a pyszny obiad przygotowuje się prawie samodzielnie.
myjemy mięso pod bieżącą wodą i kroimy na niezbyt duże kawałki. Wskazane jest, aby wziąć kawałek mięsa z niewielką ilością tłuszczu. W takim przypadku gotowa kapusta będzie niesamowicie soczysta. Wolę wieprzowinę.
przygotowujemy kiszoną kapustę. Jeśli jest kwaśny jak na twój gust, możesz go spłukać wodą.
cebulę kroimy w półpierścienie i smażymy w oleju roślinnym.
wlej olej roślinny do multicookera, rozłóż cebulę, kapustę i kawałki mięsa. Dodaj przyprawy i sól według własnych upodobań i wymieszaj całą zawartość multicookera.
Ustaw Multicooker w trybie "Pieczenie" na 50-60 minut i zamknij pokrywkę.
nasza kapusta będzie gotowa do spożycia natychmiast po sygnale dźwiękowym. Polecam otworzyć pokrywkę kilka razy podczas gotowania i wymieszać zawartość, ale nie jest to konieczne.
nawiasem mówiąc, jeśli kapusta kiszona jest sucha, radzę dodać niewielką ilość wody pitnej do multicookera.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy