ciasto Rydzyk w powolnej kuchence

cała Twoja rodzina będzie wymagać ugotowania takiego jeszcze! Ciasto z kremem niezwykłym dla tego przepisu. Podobało mi się! )
AlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 5 g
tłuszcze 9 % 4 g
węglowodany 80 % 35 g
206 kcal
IG: 6 / 0 / 94

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wymieszaj sodę i miód. Kładziemy je na małym ogniu i podgrzewamy, mieszając, aż mieszanina ciemnieje do koloru karmelu i staje się większa.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij wanilię, prosty cukier i jajka i wymieszaj z mieszanką miodu. Dodaj mąkę. Zagnieść ciasto. Wybieramy funkcję "Pieczenie" w programie Multicooker i pieczemy nasze przyszłe ciasto przez około 1 godzinę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Po upieczeniu ciasta pokrój je na 4 części. Posmaruj każdą część kremem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Możesz udekorować ciasto posypując je czekoladą.

krem przygotowuje się w ten sposób: zagotuj mleko, ostudź. Ubij osobno jajka z cukrem, na koniec dodaj mąkę i ponownie ubij Biel. Dodaj cukier waniliowy.
w ciepłym mleku delikatnie, ciągle mieszając, dodaj mieszankę jajeczną. I przestaw krem na piec na małym ogniu. Ciągle go mieszaj-krem powinien się zagotować, stać się gęsty. Natychmiast wyłącz ogień i natychmiast posmaruj ciasta, wtedy lepiej się nasycą. Na każde ciasto zajmie 3 łyżki.L. Krem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal / 100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal / 100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy