skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wymieszaj sodę i miód. Kładziemy je na małym ogniu i podgrzewamy, mieszając, aż mieszanina ciemnieje do koloru karmelu i staje się większa.
Krok 2:
Ubij wanilię, prosty cukier i jajka i wymieszaj z mieszanką miodu. Dodaj mąkę. Zagnieść ciasto. Wybieramy funkcję "Pieczenie" w programie Multicooker i pieczemy nasze przyszłe ciasto przez około 1 godzinę.
Krok 3:
Po upieczeniu ciasta pokrój je na 4 części. Posmaruj każdą część kremem.
Krok 4:
Możesz udekorować ciasto posypując je czekoladą.
krem przygotowuje się w ten sposób: zagotuj mleko, ostudź. Ubij osobno jajka z cukrem, na koniec dodaj mąkę i ponownie ubij Biel. Dodaj cukier waniliowy.
w ciepłym mleku delikatnie, ciągle mieszając, dodaj mieszankę jajeczną. I przestaw krem na piec na małym ogniu. Ciągle go mieszaj-krem powinien się zagotować, stać się gęsty. Natychmiast wyłącz ogień i natychmiast posmaruj ciasta, wtedy lepiej się nasycą. Na każde ciasto zajmie 3 łyżki.L. Krem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal / 100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g