miód w powolnej kuchence biszkopt czekoladowy

pyszne, rozpływające się w ustach ciasto miodowe. Uwielbiam ciasta miodowe. Teraz Można go łatwo ugotować w powolnej kuchence!
AlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 6 g
tłuszcze 25 % 17 g
węglowodany 67 % 46 g
363 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Dodaj proszek do pieczenia, sól, szczyptę cynamonu do przesianej mąki. Ubij jajka z cukrem (powinieneś uzyskać bujną masę). Wprowadzamy miód do masy. Następnie, ubijając, Wprowadzamy stopniowo mąkę. Przenieś ciasto do natłuszczonej miski multicookera. Wybierz program "Pieczenie". Ustawiamy timer na około 1 godzinę i 30 minut (Czas jest wskazany w przybliżeniu, ponieważ w zależności od modelu multicookera może być potrzebny trochę więcej lub mniej).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W międzyczasie ubij masło, dodaj gotowane mleko skondensowane, ubij wszystko razem. Dodaj skondensowane kakao i ponownie ubij.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Po ugotowaniu ciasto będzie musiało zostać schłodzone. Schłodzony biszkopt kroimy na 5-6 ciast. Smarujemy ciasta naszym kremem, smarujemy również boki i najwyższe ciasto. Ciasto wysyłamy do lodówki na 20 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po tym czasie ubij śmietanę z cukrem na stabilną pianę i udekoruj nią nasze ciasto. Możesz również posypać go proszkiem kakaowym dla urody.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po przygotowaniu ciasta wysyłamy je do lodówki na kolejną 1 godzinę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy