skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dodaj proszek do pieczenia, sól, szczyptę cynamonu do przesianej mąki. Ubij jajka z cukrem (powinieneś uzyskać bujną masę). Wprowadzamy miód do masy. Następnie, ubijając, Wprowadzamy stopniowo mąkę. Przenieś ciasto do natłuszczonej miski multicookera. Wybierz program "Pieczenie". Ustawiamy timer na około 1 godzinę i 30 minut (Czas jest wskazany w przybliżeniu, ponieważ w zależności od modelu multicookera może być potrzebny trochę więcej lub mniej).
Krok 2:
W międzyczasie ubij masło, dodaj gotowane mleko skondensowane, ubij wszystko razem. Dodaj skondensowane kakao i ponownie ubij.
Krok 3:
Po ugotowaniu ciasto będzie musiało zostać schłodzone. Schłodzony biszkopt kroimy na 5-6 ciast. Smarujemy ciasta naszym kremem, smarujemy również boki i najwyższe ciasto. Ciasto wysyłamy do lodówki na 20 minut.
Krok 4:
Po tym czasie ubij śmietanę z cukrem na stabilną pianę i udekoruj nią nasze ciasto. Możesz również posypać go proszkiem kakaowym dla urody.
Krok 5:
Po przygotowaniu ciasta wysyłamy je do lodówki na kolejną 1 godzinę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g