Charlotte z jabłkami w powolnej kuchence z kaszą manną

minimum kosztów i wysiłku-maksimum smaku i przyjemności! Delikatna i zwiewna Charlotte z jabłkami po prostu rozpływa się w ustach! Goście i rodzina docenią twoje wysiłki. Jest tak przewiewny, że zostaje zjedzony w jednej chwili.
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 4 g
tłuszcze 7 % 3 g
węglowodany 84 % 38 g
196 kcal
IG: 18 / 15 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Nasze składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jabłka obrać, pokroić na kawałki i posypać łyżeczką cukru.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W misce dobrze ubij jajka z cukrem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W innym pojemniku wymieszaj wszystkie nasze suche składniki-mąkę, skrobię, semolinę, proszek do pieczenia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie połącz razem mieszankę jajeczno-cukrową i wymieszane suche składniki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Takie ciasto się okazuje.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj nasze jabłka do ciasta.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Delikatnie wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Nasmaruj formę multicookera olejem roślinnym.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlać nasze ciasto i umieścić w powolnej kuchence w trybie "Pieczenie" na 50 minut. Proszę również skupić się na modelu multicookera, mam moc 900W, więc 50 minut wystarczy.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po 50 minutach wyłącz powolną kuchenkę, Otwórz i odstaw Charlotte na kolejne 10 minut bez wyjmowania jej..

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Po 10 minutach ostrożnie wyjmij Charlotte jabłkową na talerz, udekoruj według uznania cukrem pudrem i ciesz się smakiem najdelikatniejszej Charlotte.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy