skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Nasze składniki.
Krok 2:
Jabłka obrać, pokroić na kawałki i posypać łyżeczką cukru.
Krok 3:
W misce dobrze ubij jajka z cukrem.
Krok 4:
W innym pojemniku wymieszaj wszystkie nasze suche składniki-mąkę, skrobię, semolinę, proszek do pieczenia.
Krok 5:
Następnie połącz razem mieszankę jajeczno-cukrową i wymieszane suche składniki.
Krok 6:
Takie ciasto się okazuje.
Krok 7:
Dodaj nasze jabłka do ciasta.
Krok 8:
Delikatnie wymieszaj.
Krok 9:
Nasmaruj formę multicookera olejem roślinnym.
Krok 10:
Wlać nasze ciasto i umieścić w powolnej kuchence w trybie "Pieczenie" na 50 minut. Proszę również skupić się na modelu multicookera, mam moc 900W, więc 50 minut wystarczy.
Krok 11:
Po 50 minutach wyłącz powolną kuchenkę, Otwórz i odstaw Charlotte na kolejne 10 minut bez wyjmowania jej..
Krok 12:
Po 10 minutach ostrożnie wyjmij Charlotte jabłkową na talerz, udekoruj według uznania cukrem pudrem i ciesz się smakiem najdelikatniejszej Charlotte.
Krok 13:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g