wieprzowina wołowa w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
każdy ząbek czosnku należy zawinąć w sól, zanim przypiecze się nim wołowinę. Następnie posolić kawałek mięsa, posypać pieprzem, przyprawami i posmarować olejem roślinnym (wtedy stanie się bardziej miękki). Odstaw teraz na 20 minut.
w powolnej kuchence opuść kawałek mięsa, zamknij i włącz tryb "Duszenia" przez dwie i pół lub trzy godziny.
aby gotowana wieprzowina była lekko smażona, po duszeniu ustaw tryb "pieczenia" na 20 minut.
wieprzowina jest również gotowana - nie trzeba jej uprawiać.olej. Czas gotowania skraca się do dwóch lub dwóch i pół godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina jest tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g