wieprzowina wołowa w powolnej kuchence

lubisz bulion? Przygotuj ją w kreskówce, to proste! Wieprzowina w powolnej kuchence może być gotowana z wołowiny lub wieprzowiny, okazuje się niesamowicie smaczna! To danie jest świetne na święta. Możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Z gotowej wieprzowiny możesz zrobić inne ciekawe przekąski. Ogólnie rzecz biorąc, powolna kuchenka to rzecz!
BratekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 70 % 21 g
tłuszcze 27 % 8 g
węglowodany 3 % 1 g
169 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 3 h

każdy ząbek czosnku należy zawinąć w sól, zanim przypiecze się nim wołowinę. Następnie posolić kawałek mięsa, posypać pieprzem, przyprawami i posmarować olejem roślinnym (wtedy stanie się bardziej miękki). Odstaw teraz na 20 minut.
w powolnej kuchence opuść kawałek mięsa, zamknij i włącz tryb "Duszenia" przez dwie i pół lub trzy godziny.
aby gotowana wieprzowina była lekko smażona, po duszeniu ustaw tryb "pieczenia" na 20 minut.
wieprzowina jest również gotowana - nie trzeba jej uprawiać.olej. Czas gotowania skraca się do dwóch lub dwóch i pół godziny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina jest tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy