królik w powolnej kuchence jest miękki i soczysty

niesamowity smak tego dania nie odciągnie od niego całej rodziny za uszy. Królik w powolnej kuchence ... tylko po przedstawieniu tego dania chcę go już ugotować. Mięso królika to nie tylko produkt dietetyczny, ale także przysmak!!!
KateriNNaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 12 g
tłuszcze 40 % 10 g
węglowodany 12 % 3 g
119 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

pokrój mięso królika na kawałki, dokładnie spłucz, wysusz z nadmiaru wilgoci i umieść na dnie multicookera. Ustaw go na godzinę w trybie "gaszenia".
obierz cebulę i marchewkę, umyj i posiekaj: cebulę, jak zwykle, pokrój w kostkę i zetrzyj marchewki (Duże). Obierz bułgarską paprykę z rdzenia, spłucz, pokrój w cienkie paski (wzdłuż). Opłucz pomidory, oparz je wrzącą wodą, ostrożnie usuń skórkę i posiekaj pomidory w blenderze na monotonną papkę. Umyj pietruszkę i drobno posiekaj. Po pół godzinie duszenia posolić królika, dodać do niego cebulę i marchewkę, wymieszać i ponownie pozostawić na pół godziny w trybie "duszenia".
następnie Ustaw Multicooker w trybie "Pieczenie" i ponownie ustaw na godzinę. Wymieszaj królika i dodaj tam posiekany pomidor. Po pół godzinie dodaj słoik jogurtu lub śmietany. Wszystko dokładnie wymieszaj i kontynuuj tryb "Pieczenie".
po 20 minutach dodaj posiekaną paprykę, posiekaną natkę pietruszki i ponownie wymieszaj. Po sygnale multicookera o zakończeniu pracy nasz pachnący królik jest gotowy. Każdy dodatek wystarczy. Ale lubię podawać z ryżem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Królik (cięcie) - 188   kcal/100g
  • Królik pieczony - 241   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy