skład / składniki
metoda gotowania
pokrój mięso królika na kawałki, dokładnie spłucz, wysusz z nadmiaru wilgoci i umieść na dnie multicookera. Ustaw go na godzinę w trybie "gaszenia".
obierz cebulę i marchewkę, umyj i posiekaj: cebulę, jak zwykle, pokrój w kostkę i zetrzyj marchewki (Duże). Obierz bułgarską paprykę z rdzenia, spłucz, pokrój w cienkie paski (wzdłuż). Opłucz pomidory, oparz je wrzącą wodą, ostrożnie usuń skórkę i posiekaj pomidory w blenderze na monotonną papkę. Umyj pietruszkę i drobno posiekaj. Po pół godzinie duszenia posolić królika, dodać do niego cebulę i marchewkę, wymieszać i ponownie pozostawić na pół godziny w trybie "duszenia".
następnie Ustaw Multicooker w trybie "Pieczenie" i ponownie ustaw na godzinę. Wymieszaj królika i dodaj tam posiekany pomidor. Po pół godzinie dodaj słoik jogurtu lub śmietany. Wszystko dokładnie wymieszaj i kontynuuj tryb "Pieczenie".
po 20 minutach dodaj posiekaną paprykę, posiekaną natkę pietruszki i ponownie wymieszaj. Po sygnale multicookera o zakończeniu pracy nasz pachnący królik jest gotowy. Każdy dodatek wystarczy. Ale lubię podawać z ryżem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Królik (cięcie) - 188 kcal/100g
- Królik pieczony - 241 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g