chude ciasto Charlotte w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Wymieszaj olej słonecznikowy i cukier w głębokiej misce
2. Dodaj dżem do tych dwóch składników. Idealną opcją byłby przysmak wiśniowy lub morelowy.
3. Dodaj mocno zaparzoną herbatę do powstałej mieszanki, aby herbaty nie dostały się do mikstury.
4. Obierz jabłka i pokrój je w drobną kostkę.
5. Dodaj jabłka do miski.
6. Przesiej mąkę przez sito. Gaz sodowy octem. Wymieszaj wszystkie składniki Charlotte, aż będą gładkie.
7. Posmaruj miskę wolnowaru masłem lub margaryną.I wlej do niego ciasto.
8. Włącz tryb pieczenia. Po 60-70 minutach Charlotte będzie gotowa (w zależności od modelu multicookera)
2. Dodaj dżem do tych dwóch składników. Idealną opcją byłby przysmak wiśniowy lub morelowy.
3. Dodaj mocno zaparzoną herbatę do powstałej mieszanki, aby herbaty nie dostały się do mikstury.
4. Obierz jabłka i pokrój je w drobną kostkę.
5. Dodaj jabłka do miski.
6. Przesiej mąkę przez sito. Gaz sodowy octem. Wymieszaj wszystkie składniki Charlotte, aż będą gładkie.
7. Posmaruj miskę wolnowaru masłem lub margaryną.I wlej do niego ciasto.
8. Włącz tryb pieczenia. Po 60-70 minutach Charlotte będzie gotowa (w zależności od modelu multicookera)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Herbata - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Dżem dowolny - 271 kcal/100g