Charlotte z bananami w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Oddziel żółtka od białek.
2. Białka ubijamy z cukrem w mocną pianę
3. Wprowadzamy żółtka zmielone wanilią i szklankę mąki do masy białkowej.
4. Pokrój banany w pierścienie lub plasterki - jak chcesz.
5. Delikatnie zagnieść ciasto.
6. Rozłóż ciasto na Charlotte w misce multicookera
7. Włącz tryb pieczenia przez 60 minut.
8. Po upieczeniu odczekamy 10 minut, aby Charlotte nie osiadła.
9. Posyp gotowe danie cukrem pudrem.
2. Białka ubijamy z cukrem w mocną pianę
3. Wprowadzamy żółtka zmielone wanilią i szklankę mąki do masy białkowej.
4. Pokrój banany w pierścienie lub plasterki - jak chcesz.
5. Delikatnie zagnieść ciasto.
6. Rozłóż ciasto na Charlotte w misce multicookera
7. Włącz tryb pieczenia przez 60 minut.
8. Po upieczeniu odczekamy 10 minut, aby Charlotte nie osiadła.
9. Posyp gotowe danie cukrem pudrem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g