Charlotte z bananami w powolnej kuchence

Oryginalna Charlotte z bananami nie pozostawi nikogo obojętnym! Aby zaskoczyć dzieci i męża, często eksperymentuję w kuchni ze znanymi przepisami. Niedawno odkryłem przepis na pyszną Charlotte z bananami. Powolna kuchenka ułatwi proces gotowania i pomoże stworzyć świąteczną atmosferę w najzwyklejszy dzień!
laraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 6 g
tłuszcze 9 % 4 g
węglowodany 79 % 37 g
209 kcal
IG: 0 / 19 / 81

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min
1. Oddziel żółtka od białek.
2. Białka ubijamy z cukrem w mocną pianę
3. Wprowadzamy żółtka zmielone wanilią i szklankę mąki do masy białkowej.
4. Pokrój banany w pierścienie lub plasterki - jak chcesz.
5. Delikatnie zagnieść ciasto.
6. Rozłóż ciasto na Charlotte w misce multicookera
7. Włącz tryb pieczenia przez 60 minut.
8. Po upieczeniu odczekamy 10 minut, aby Charlotte nie osiadła.
9. Posyp gotowe danie cukrem pudrem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g

Podobne przepisy