skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Ubij jajka na pianę
Krok 3:
Dodaj cukier i cukier waniliowy, kontynuuj ubijanie.
Krok 4:
Dodaj śmietanę, ubij
Krok 5:
Roztop masło
Krok 6:
Wlej olej cienkim strumieniem i kontynuuj ubijanie na niskich obrotach
Krok 7:
Przesiej mąkę i proszek do pieczenia
Krok 8:
Dodaj do ciasta małymi porcjami i zakończ wyrabianie ciasta.
Krok 9:
Ciasto podzielić na 2 części, w jednej dodać kakao. Miłośnicy smaku czekolady mogą dodać trochę więcej.
Krok 10:
Weź 2 łyżki stołowe i rozłóż ciasto na łyżce: czekoladowe, białe itp. Jeśli wlejesz dużo ciasta na raz, struktura nie zadziała!
Krok 11:
Takie piękno się okazuje. Ustaw Multicooker w trybie pieczenia na 45-50 minut. W różnych powolnych kuchenkach czas gotowania może wynosić od 40 minut do 2 godzin. Wszystko zależy od ustawień oprogramowania, lokalizacji elementu grzejnego i mocy urządzenia. Możesz sprawdzić gotowość drewnianym patyczkiem. Jeśli jest mokry lub ciasto pozostaje na nim, musisz gotować w tym samym trybie "pieczenie", odpowiednią ilość czasu.
Krok 12:
Po upływie czasu pozostaw do ostygnięcia z otwartą pokrywką przez kolejne 10 minut. Następnie możesz go wyjąć.
Krok 13:
Smacznego!
przesiej mąkę proszkiem do pieczenia. Pokrój masło w kostkę i rozpuść na patelni. Ubij jajka na pianę, dodaj cukier, cukier waniliowy, ubij jeszcze, aż cukier się rozpuści. Dodaj śmietanę i ubij ze śmietaną, aż będzie gładka.
wlej roztopione masło cienkim strumieniem, nadal ubijając na wolnych obrotach. Następnie dodaj mąkę w małych porcjach, mieszając, aż będzie gładka. Podziel ciasto na 2 części i dodaj kakao do jednej, wymieszaj.
posmaruj miskę multicookera olejem i na przemian zaczynamy układać ciasto warstwami (czekolada-biała-czekolada), aby uzyskać rysunek. Włącz tryb "Pieczenie" na 45-50 minut. Gdy zacznie migać, otwórz Wolnowar i pozostaw w nim zebrę na 10 minut, aby ostygła.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g