ciasto kapuściane w powolnej kuchence
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
posiekaj drobno obraną cebulę, smaż na oleju roślinnym na złoty kolor.
drobno posiekaj kapustę, Posol ją i ugniataj rękami. Wymieszaj ze smażoną cebulą. Pieprz do smaku.
wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia osobno i dodaj do nich jajka, kefir. Mieszaj lub ubijaj, aż będzie gładka. Jeśli chcesz, ciasto można posolić.
teraz dodaj kapustę do ciasta.
posmaruj miskę wolnowaru masłem i wlej do niej ciasto.
piec w trybie "Pieczenia" zgodnie z instrukcjami dla powolnej kuchenki. Mam to 1 godzinę (na ciasta z galaretką).
Kreskówka piknet, ale nie wyjmuj ciasta, nie otwieraj pokrywki-odstaw na 15 minut. Po kapuście można wyjąć, ostudzić i podawać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g