Charlotte z wiśniami w powolnej kuchence

Charlotte z wiśniami to wyśmienita uczta na twoim stole! Pomysł upieczenia Charlotte z wiśniami pojawił się w momencie, gdy niespodziewani goście stali na progu, a pod ręką nie było antonovki. Dzielę się prostym, ale bardzo smacznym przepisem na pieczenie ulubionego ciasta! Mam nadzieję, że taka Charlotte stanie się ulubieńcem Twojej kuchni!
laraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 9 % 6 g
węglowodany 84 % 57 g
202 kcal
IG: 53 / 0 / 47

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

jak więc upiec Charlotte z wiśniami w powolnej kuchence:

1. Ubij jajka z cukrem mikserem.

2. Dodaj sodę, sól i wanilinę.

3. Wprowadzamy mąkę do mieszanki jajecznej, delikatnie mieszamy.

4. Smarujemy miskę multicookera olejem, rozprowadzamy ciasto, a na wierzchu kładziemy wiśnie.

5. Włącz tryb pieczenia na 1,5 godziny. Po 1 godzinie możesz otworzyć pokrywkę multicookera i sprawdzić ciasto pod kątem gotowości za pomocą drewnianego patyczka.

6. Czekamy na gotowość naczynia, wyciągamy Charlotte i pozwalamy jej ostygnąć.

gotowe! Smacznego!


kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy