Charlotte z wiśniami w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
jak więc upiec Charlotte z wiśniami w powolnej kuchence:
1. Ubij jajka z cukrem mikserem.
2. Dodaj sodę, sól i wanilinę.
3. Wprowadzamy mąkę do mieszanki jajecznej, delikatnie mieszamy.
4. Smarujemy miskę multicookera olejem, rozprowadzamy ciasto, a na wierzchu kładziemy wiśnie.
5. Włącz tryb pieczenia na 1,5 godziny. Po 1 godzinie możesz otworzyć pokrywkę multicookera i sprawdzić ciasto pod kątem gotowości za pomocą drewnianego patyczka.
6. Czekamy na gotowość naczynia, wyciągamy Charlotte i pozwalamy jej ostygnąć.
gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g